Inschrijving Fjoertoer Terschelling opent volgende week! 

INSCHRIJVEN FJOERTOER
5 september 2023

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Over een week, dinsdag 12 september om 20.00 uur, gaat de inschrijving van de Fjoertoer Terschelling 2024 van start. Als je zeker wilt zijn van een startbewijs, zorg er dan voor dat je om 20.00 uur klaar zit achter de computer!

We werken evenals vorig jaar met het inschrijfsysteem Atleta. Dit maakt het mogelijk om met meer deelnemers tegelijk in te schrijven, tot maximaal 6 in één keer. Ook kun je zelf kiezen op welk tijdstip je van start gaat.

Drie routes

Er zijn dit jaar drie wandelroutes: 12, 17 en 22 kilometer. Hoe de routes precies gaan lopen, wordt bekendgemaakt zodra we van alle instanties toestemming hebben verkregen. Van de 17 en 22 kilometer is de route vergelijkbaar met vorig jaar. De 12 kilometer is een nieuwe afstand. Deze gaat niet over het strand, niet langs het KNRM-station Paal 8 en niet langs de Tiger-bunkers. De start van alle routes is in Midsland en de finish bij de Brandaris.

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?

 1. Ga naar www.fjoertoerterschelling.nl 
 2. Klik op de inschrijfknop. Het is daarbij goed te weten dat Atleta na registratie 10 minuten een ticket voor je vasthoudt. Geen reden dus voor haast!
 3. Kies welke afstand je wilt lopen: 12, 17 of 22 km.
 4. Kies de startgroep waarin je graag wilt lopen (en daarmee ook het tijdstip waarop je start).
 5. Selecteer het aantal startbewijzen. Je kunt maximaal 6 startbewijzen in één bestelling aanschaffen.
 6. Kies of je een donatie wilt doen aan de KNRM en/of Staatsbosbeheer (niet verplicht).
 7. Eventueel kun je de startbewijzen al personaliseren, maar dat kan ook later.
 8. Je kunt tijdens de inschrijving ook meteen een echte Fjoertoer-trui bestellen, al kun je dat ook later doen. Dit kan heel makkelijk via het persoonlijke dashboard.
 9. Vul de gegevens van de besteller in. Deze besteller hoeft niet zelf mee te lopen.
 10. De betaling verloopt via iDEAL. Een startbewijs kost €33,50.
 11. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail met daarin het startbewijs of de startbewijzen. Let op: het kan een paar minuten duren voordat deze mail binnenkomt, heb dus even geduld. Heb je na 24 uur nog steeds geen bevestiging ontvangen, dan kun je een mail sturen naar: inschrijven@fjoertoer.nl.
 12. Wanneer je dat nog niet hebt gedaan, kun je de startbewijzen vervolgens toewijzen aan degene(n) met wie je samen wilt wandelen (via de knop in de bevestigingsmail). Dit kun je nog doen tot en met de dag van het evenement (uiterlijk tot 16.00 uur op zaterdag 23 maart).
 13. Ook handig: mocht iemand onverhoopt toch niet mee kunnen wandelen (bijvoorbeeld door een blessure), dan kun je het inschrijfbewijs doorsturen of doorverkopen aan iemand anders en het op diens naam zetten. Ook kun je jouw startgroep nog wijzigen. Dat wil zeggen: zolang er nog beschikbaarheid is.
 14. Net als vorig jaar worden de startbewijzen niet per post opgestuurd. Je kunt op vertoon van het startbewijs in de mail (geprint of via telefoon of tablet) jouw stempelkaart ophalen op West-Terschelling op zaterdagmiddag 23 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Vragen of problemen?

Mocht je, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden bij het bestellen van jouw startbewijs: we zitten voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden. Je kunt contact met ons opnemen via: inschrijven@fjoertoer.nl. Heb je een andere vraag of opmerking, laat het dan weten via: info@fjoertoer.nl.

Lytse Fjoertoer

De inschrijving van de Lytse Fjoertoer, de familietocht op vrijdagavond 22 maart, start op maandag 15 januari om 20.00 uur.

Arrangementen

Wil je accommodatie én deelnamebewijs in één keer regelen? Kies dan voor een arrangement bij een van onze sponsoren. Je kunt deze boeken bij Terschelling Recreatie (Vakantieparken de Riesen en Tjermelân), Vakantiepark Eldorado, WestCord (Hotel Schylge en Aparthotel Boschrijck), Résidence Terschelling, Hotel NAP, Hotel Buren, Hotel Paal 8, Hotel Bornholm, Haantjes Vakantiepark, Duinland Vakantieverblijven, Hotel de Walvisvaarder, Camping Landzicht, Friesland Beweegt en Rederij Vooruit.

Heb je al een kaartje gekocht via een van onze partners? Dan kun je, als je wilt, vanaf 12 september 20.00 uur alsnog onze merchandise toevoegen aan je bestaande ticket. Ga hiervoor naar het dashboard en klik op de knop ‘Extra's bijbestellen'.

We hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd!

Zoals altijd met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer