Brandende vragen

Wanneer vindt de Fjoertoer Terschelling plaats?
Op zaterdag 25 maart 2023. 

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Fjoertoer Terschelling?
De inschrijving opent medio/eind november 2022. We zullen de inschrijfdatum ruim van de voren communiceren middels website, nieuwsbrief en sociale media. 

Welke afstanden zijn er?
16, 21 en 26 kilometer. 

Wat zijn de starttijden? 
De 26km start vanaf 17.00 uur, de 21km vanaf 18.00 uur en de 16km vanaf 19.00 uur. Er wordt om de tien minuten in verschillende startgroepen gestart.

Wat zijn de kosten?
Die zijn nog niet bekend. In 2022 bedroeg het deelnamebedrag € 27,95. 

Is de overtocht met de boot inbegrepen in de kosten van het deelnemerskaartje?
De kosten voor de overtocht zijn niet inbegrepen in de kosten van het deelnemerskaartje. Let op: er vaart op zaterdagavond (na afloop van de Fjoertoer) geen boot meer terug.

Waarom zijn er arrangementen via hotels in omloop?
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen.

Welke sponsoren zijn dat?
Dat waren in 2022 Rederij VooruitVakantiepark HaantjesHotel Bornholm, Hotel de WalvisvaarderVakantiepark EldoradoFriesland BeweegtVakantiepark De Riesen, Vakantiepark TjermelânRésidence TerschellingStayokay Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland.
Let op: u schrijft u hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar via de accommodatieverstrekker. 

Ik heb een foutje gemaakt bij de inschrijving. Wat moet ik doen?
U kunt tot eind februari zelf uw gegevens aanpassen. Daarna, of in geval van twijfel, kunt u een mailtje sturen naar ons inschrijfbureau: inschrijven@fjoertoer.nl.

Ik wil een kaartje ruilen of te koop aanbieden. Hoe kan ik dat doen?
Wij bemiddelen daar niet in, dat kan - bijvoorbeeld - via Marktplaats of Fodzoeker. Ook is er op Facebook een speciale 'vraag en aanbod'-pagina aangemaakt. Ook is er op zaterdagmiddag tussen 11.00 en 16.00 uur op het Torenplein op West gelegenheid om kaarten aan te bieden, te ruilen of eventueel over te nemen. 

Ik heb een kaartje overgenomen. Hoe kan ik de gegevens aanpassen?
Er kunnen nog tot eind februari wijzigingen aangebracht worden in de inschrijving. Daarna wordt de stempelkaart naar het bij ons bekende adres gestuurd en dient degene die de stempelkaart heeft verkocht. zelf ervoor te zorgen dat deze wordt doorgestuurd. 

Is er ook merchandise? En zo ja, hoe kan ik die verkrijgen? 
De merchandise bestond in 2022 uit Fjoertoer-vesten, sokken, lampjes en bidons. De artikelen kunnen niet worden besteld, maar worden op zaterdagmiddag tussen 11.00 en 16.00 uur verkocht op het Torenplein op West. 

Waarom is de minimumleeftijd 16 jaar?
We hebben deze leeftijdsgrens ingesteld omdat de Fjoertoer een nachtelijke wandeltocht is, met de start in het avondschemer en de finish na middernacht. Dat betekent dat de tocht in principe niet geschikt is voor kinderen. Bovendien gaat het parcours voor een deel over het strand en over onverharde paden, wat de wandeling - ongeacht de afstand - relatief zwaar maakt.

Mijn kind is nog geen 16 jaar en wil toch graag meedoen. Wat nu?
Voor kinderen en hun familie is er op vrijdagavond de Lytse Fjoertoer, een 'mini-Fjoertoer' met een lengte van 6 kilometer. 

Ik ben slecht ter been, dus is de gewone Fjoertoer voor mij niet haalbaar. Kan ik wel meedoen aan de Lytse Fjoertoer?
De Lytse Fjoertoer is in principe bedoeld voor kinderen en niet voor mensen die slecht ter been zijn. De route is wel korter, maar niet lichter: het grootste gedeelte van de route gaat over onverharde bospaden.

Mag ik mijn hond meenemen tijdens de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer?
Nee, honden zijn niet toegestaan bij de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer, ook niet aangelijnd of onder appèl. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen (in het donker kunnen mensen struikelen over de lijn of over de hond), maar ook om eventuele overlast voor andere wandelaars te voorkomen. 

Is er een na-inschrijving voor de Fjoertoer?
Aangezien tot nu toe voor alle afstanden ruim van te voren de deelnamelimiet werd gehaald, is er geen na-inschrijving. 

Hoe krijg ik mijn stempelkaart?
Deze wordt ca. twee weken van te voren per post toegestuurd naar uw huisadres. Let op: dat geldt niet als u een arrangement heeft geboekt, dus deelnamebewijs inclusief accommodatie. U ontvangt uw stempelkaart dan van uw accommodatieverstrekker. 

Waar en wanneer kan ik mijn deelnemerstasje afhalen?
Het deelnemerstasje kunt u - op vertoon van uw stempelkaart - op zaterdagmiddag van de Fjoertoer van 11.00 tot 16.00 uur afhalen op het Torenplein (West-Terschelling), onder de Brandaris. Hier is ook een informatiebalie. 

Ik heb een arrangement geboekt bij een hotel of vakantiepark. Hoe kom ik aan mijn stempelkaart en deelnemerstasje?
Deze ontvangt u na aankomst op Terschelling van uw accommodatieverstrekker. Op de stempelkaart vindt u uw starttijd.  

Ik heb nog andere vragen - waar kan ik terecht?
U kunt uw algemene vraag stellen via info@fjoertoer.nl. Vragen over de inschrijving kunt u stellen via inschrijven@fjoertoer.nl.