Brandende vragen

Wanneer vindt de Fjoertoer Terschelling plaats?
Op zaterdag 26 maart 2022. 

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Fjoertoer Terschelling?
U kunt zich inschrijven via de buttons op deze website en via inschrijven.nl.  Let op: u kunt niet meer inschrijven voor de 16 kilometer. Voor deze afstand is de deelnamelimiet inmiddels bereikt. 

Ik had mij in 2019 ingeschreven voor de Fjoertoer Terschelling van 2020. Krijg ik nu voorrang en/of korting?
Jazeker, u heeft recht op voorranf én korting. Als het goed is, heeft u hier op 25 november een mail over ontvangen. Zo niet, en heeft u er toch recht op, stuur dan een mailtje naar inschrijven@fjoertoer.nl, dan wordt het voor u nagekeken. 

Welke afstanden zijn er?
16, 21 en 26 kilometer. 

Wat zijn de starttijden? 
Deze worden nog vastgesteld. De verwachting is dat de 26km start vanaf ca. 18.00 uur, de 21km vanaf ca. 19.00 uur en de 16km vanaf ca. 20.00 uur. Er wordt om de tien minuten in verschillende startgroepen gestart.

Wat zijn de kosten?
Meedoen aan de Fjoertoer kost € 27,95. 

Is de overtocht met de boot inbegrepen in de kosten van het deelnemerskaartje?
De kosten voor de overtocht zijn niet inbegrepen in de kosten van het deelnemerskaartje. Let op: er vaart op zaterdagavond (na afloop van de Fjoertoer) geen boot meer terug.

Kun je je ook als groep inschrijven?
Ja, dat is dit jaar voor het eerst mogelijk. Nadat u de eerste persoon heeft ingeschreven, kunt u de optie ‘deelnemer toevoegen’ aanklikken. Let op: hiervoor heeft u 15 minuten de tijd. Zorg er dus voor dat een eventuele groepsinschrijving binnen 15 minuten is afgerond. En nog een attentiepunt: als organisatie kunnen wij niet zien wie zich als groep heeft ingeschreven. Wilt u graag samen met anderen in een groep starten, schrijft u zich dan in op hetzelfde adres. Wij delen de startgroepen namelijk in op basis van adres. 

Ik wil graag met een aantal mensen starten in dezelfde startgroep. Hoe kan ik dat regelen? 
Wij delen de startgroepen in op basis van adres. Dus wilt u er zeker van zijn dat u tegelijk met iemand anders van start gaat, schrijft u zich dan in op hetzelfde adres. 

Ik wil graag meedoen aan de Fjoertoer maar woon in het buitenland (en kan dus niet betalen via iDeal). Wat moet ik doen?
Woont u in het buitenland en wil u zich inschrijven, dan kunt u een mailtje sturen naar inschrijven@fjoertoer.nl. U wordt dan geïnformeerd over de inschrijfprocedure voor buitenlandse deelnemers.

Welke gegevens zijn er nodig bij de inschrijving?
Uw NAW-gegevens, mailadres, mobiele nummer en geboortedatum. En omdat de betaling verloopt via iDeal, is het handig om bankpas en eventuele random reader bij de hand te hebben.

Heb ik bij de Fjoertoer een QR-code nodig of gelden er bepaalde maatregelen?
Daar is op dit moment nog niets over bekend. Natuurlijk hopen we dat er eind maart geen beperkingen meer gelden, maar uiteraard dienen wij ons als organisatie te houden aan de tegen die tijd eventueel geldende coronamaatregelen van de lokale, regionale en landelijke overheid. 

Waarom zijn er arrangementen via hotels in omloop?
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen.

Welke sponsoren zijn dat?
Dat zijn in 2022 Rederij VooruitVakantiepark HaantjesHotel Bornholm, Hotel de WalvisvaarderVakantiepark EldoradoFriesland BeweegtVakantiepark De Riesen, Vakantiepark TjermelânRésidence TerschellingStayokay Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland.
Let op: u schrijft u hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar via de accommodatieverstrekker. 

Ik wil een kaartje ruilen of te koop aanbieden. Hoe moet dat?
Wij bemiddelen daar niet in, dat kan - bijvoorbeeld - via Marktplaats of Fodzoeker. Ook is er op Facebook een speciale 'vraag en aanbod'-pagina aangemaakt. 

Waarom is de minimumleeftijd 16 jaar?
We hebben deze leeftijdsgrens ingesteld omdat de Fjoertoer een nachtelijke wandeltocht is, met de start in het avondschemer en de finish na middernacht. Dat betekent dat de tocht in principe niet geschikt is voor kinderen. Bovendien gaat het parcours voor een deel over het strand en over onverharde paden, wat de wandeling - ongeacht de afstand - relatief zwaar maakt.

Mijn kind is nog geen 16 jaar en wil toch graag meedoen. Wat nu?
Voor kinderen en hun familie is er op vrijdagavond de Lytse Fjoertoer, een 'mini-Fjoertoer' met een lengte van 6 kilometer. 

Is er een na-inschrijving?
Aangezien tot nu toe voor alle afstanden ruim van te voren de deelnamelimiet werd gehaald, is er geen na-inschrijving.

Hoe krijg ik mijn stempelkaart?
Deze wordt ruim van te voren per post toegestuurd. 

Waar en wannneer kan ik mijn deelnemerstasje afhalen?
Het deelnemerstasje kunt u - op vertoon van jouw stempelkaart - op zaterdagmiddag van de Fjoertoer van 11.00 tot 16.00 uur afhalen in de Westerkerk aan het begin van de Torenstraat (West-Terschelling).

Ik heb een arrangement geboekt bij een hotel of vakantiepark. Hoe kom ik aan mijn stempelkaart en deelnemerstasje?
Deze ontvangt u na aankomst op Terschelling van uw accommodatieverstrekker. Op de stempelkaart vind je je starttijd.  

Ik heb nog andere vragen - waar kan ik terecht?
U kunt uw vraag stellen via info@fjoertoer.nl