Brandende vragen

Ook de Fjoertoer Terschelling in maart 2021 gaat helaas niet door!
De oplopende besmettingen en alle bijkomende onzekerheden rond het coronavirus hebben ertoe geleid dat ook in 2021 geen Fjoertoer Terschelling wordt georganiseerd. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. 

Waarom nu al afgelasten? Het is toch nog lang geen maart 2021?

Een grootschalig evenement zoals de Fjoertoer vraagt een ruime voorbereidingstijd. Er moeten afspraken worden gemaakt met kunstenaars, met sponsoren, met leveranciers, accommodatieverstrekkers, met de gemeente over de vergunning, etc. Maar we kunnen op dit moment niemand de garantie geven dat de Fjoertoer door kan gaan volgend jaar. Zouden we nu al alles in gang zetten, inclusief de inschrijving, en in januari of februari 2021 zou blijken dat het toch niet kan, moeten we iedereen nogmaals teleurstellen en weer alles terugdraaien. Dat risico willen en kunnen we, ook uit financieel oogpunt, niet nemen.

Maar je zou toch kunnen wachten tot begin 2021? Dan is er vast meer bekend.

Dat klopt, maar tegen die tijd is er een grote kans dat veel accommodaties op het eiland bezet zijn door ‘gewone’ eilandgasten. Juist nu, in deze tijden van corona, is Terschelling populairder dan ooit. Fjoertoer-deelnemers zouden zich dan wel in kunnen schrijven, maar vergeefs op zoek gaan naar beschikbare accommodatie. En zonder overnachtingsplek is het niet mogelijk om deel te nemen aan de Fjoertoer, want ’s avonds varen er geen boten meer terug. 

Waarom schuift de Fjoertoer niet door naar de herfst van 2021?

Ook dan speelt het probleem van gebrek aan beschikbare accommodatie, want de maanden september, oktober en november zijn normaliter drukke maanden op het eiland. Daar komt bij dat er in de herfst al de nodige evementen zijn op Terschelling, zoals het Rock'n'Roll-weekend, de Trailrun, de Berenloop en natuurlijk de reguliere herfstvakantie.  

Wanneer vindt de eerstvolgende editie van de Fjoertoer plaats?

De eerstvolgende editie van de Fjoertoer Terschelling vindt plaats op zaterdag 26 maart 2022.

Kan ik, ook al is er geen Fjoertoer, nog wel naar Terschelling komen om te wandelen en te genieten van de natuur?

Jazeker, u bent van harte welkom. Wel raden we u aan te allen tijde de berichtgeving van de overheden in de gaten te houden en u te houden aan de geldende regels. 

Ik heb nog andere vragen - waar kan ik terecht?

U kunt uw vraag stellen via info@fjoertoer.nl