Fjoertoer vol!

INSCHRIJVEN FJOERTOER
7 december 2015

Het is altijd weer een spannend moment wanneer de inschrijving voor de Fjoertoer open gaat. Hoe verloopt het dit jaar? Hoe lang zou het duren voordat alle deelnamebewijzen vergeven zijn? Krijgt iedereen die mee wil doen de kans om in te schrijven? En speciaal dit jaar: zou het slechte weer tijdens de Fjoertoer in Egmond nog van invloed zijn?

Een dag later hadden we op alle vragen antwoord. De inschrijving begon met een duidelijke piek om 9.00 uur ’s ochtends en liep vervolgens soepel door. Op maandagavond sloot als eerste de 15 kilometer en in de loop van dinsdag waren ook de 21 en 42 kilometer vol. Het betekent dat er op zaterdag 2 april 2016 zo’n 4.600 wandelaars aan de start staan op Terschelling en daar zijn we erg blij mee.

Uiteraard zullen we er alles aan doen om  er weer een prachtige en onvergetelijke Fjoertoer van te maken. Zo zijn we momenteel druk bezig met het verkennen en vaststellen van de drie routes. Zodra deze definitief zijn, maken we ze op de website en via de sociale media bekend. Wel kunnen we nu alvast zeggen dat het thema dit jaar ‘1666’ zal zijn. We haken hiermee aan bij de herdenking van de dramatische gebeurtenissen in augustus 1666, waarbij o.a. het complete dorp West-Terschelling door de Engelsen in de as werd gelegd. Als u daar mee over wilt weten, kijk dan op 1666.nu.

Tijdens het inschrijven was er gelegenheid om de KNRM eenmalig te steunen. Dat leverde een bedrag op van ruim duizend euro. We willen iedereen dit daaraan heeft bijgedragen namens de KNRM van harte bedanken!

Ten slotte een mededeling van huishoudelijke aard: medio januari zal het deelnamebedrag aan de Fjoertoer Terschelling ad € 24,50 worden geïncasseerd.

Kijk voor alle verdere informatie over de negende Fjoertoer op www.fjoertoerterschelling.nl of volg de @fjoertoer op Twitter en Facebook.

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer