Iedereen hartelijk dank

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
6 april 2016

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Wat was het geweldig, afgelopen zaterdag! Het weer werkte mee, het strand lag er strak bij en de kunstenaars van het eiland en van de wal hadden weer enorm hun best gedaan er een fantastisch schouwspel van te maken. Dat betekende dat het een echt wandelfeest werd en daar doe je het als organisatie natuurlijk allemaal voor!

De opzet van de Fjoertoer is dat er overdag vooral genoten kan worden van de natuur en dat er ’s avonds, wanneer het donker wordt, van alles te zien en te beleven is onderweg. Sommige wandelaars op de 22 en 42 kilometer waren echter zo snel dat het voor hen op het strand nog schemerig was. Toch kon ook toen al worden genoten van alles was er te zien, te horen en te beleven was, al was de ware magie pas zichtbaar in het donker. Zo waren er de magisch verlichte vliegers, de reuzenschoenen met kaap en vuren, het Engelse Galjoen met kanon, de verlichte paarden en daarna, bij Paal8, de prachtig op schaal nagebouwde Brandaris met het inmiddels traditionele feest in de KNRM-reddingbootschuur. En ook vanaf de Cranberryschuur volgde het ene hoogtepunt na het andere: de verlichte bomen, het Stryper wyfke, het schip tussen de bomen, de vlammende drum-act, het schitterend uitgelicht Klimbos met orkest en natuurlijk Doodemanskisten, waar het hele 1666-tafereel was nagebouwd. Te veel om allemaal te noemen, maar gelukkig zijn er prachtige foto’s te zien op de diverse sociale media en is er ook weer een fraaie sfeerreportage gemaakt op video, deze is te zien op fjoertoerterschelling.nl

Natuurlijk gaan we als organisatie deze negende editie uitgebreid evalueren en zullen we er alles aan doen om ook van de volgende Fjoertoer, die op zaterdag 1 april 2017 wordt gehouden, een bijzondere jubileumeditie te maken.

Wilt u vaker genieten van een wandeling bij avond en nacht door een mooi gebied, dan kunt u dit jaar nog meedoen aan de twee Fjoertoer-tochten die op de wal worden gehouden. Op zaterdag 17 september wordt de derde Fjoertoer Renesse (met afstanden van 9 en 16 kilometer) georganiseerd en op zaterdag 26 november vindt de vierde editie plaats van de Fjoertoer Egmond (13,19 en 25 kilometer). Voor Renesse is de inschrijving inmiddels geopend; voor Egmond start de inschrijving op maandag 30 mei a.s. Kijk voor meer informatie op www.fjoertoer-renesse.nl en www.fjoertoeregmond.nl

En ten slotte: we willen iedereen die er – op wat voor manier ook – aan heeft bijgedragen om de negende Fjoertoer tot een groot succes te maken, enorm bedanken. Want dankzij de inzet en het enthousiasme van alle deelnemers, vrijwilligers, kunstenaars en sponsoren was het ook dit jaar een onvergetelijke en bijzondere Fjoertoer, vol sfeer, magie, muziek en gezelligheid. Nogmaals onze hartelijke dank, want zonder jullie is er geen Fjoertoer Terschelling!

Met warme groet,

Organisatie Fjoertoer Terschelling