Komende zaterdag is het zo ver

INSCHRIJVEN FJOERTOER
29 maart 2017

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Komende zaterdag is het zo ver: de tiende Fjoertoer Terschelling! Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij. Hierbij nog enkele praktische mededelingen, voordat komend weekend het feest echt kan beginnen.

E-ticket

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun startbewijs voor de Fjoertoer 2017 ontvangen in de vorm van een e-ticket. U kunt dit e-ticket met startnummer uitprinten en meenemen, of het e-ticket laten zien op uw mobiele telefoon. Let op: alleen het startnummer noemen is niet voldoende! U kunt de stempelkaart en deelnemerstasje afhalen op zaterdag 1 april in de Tonnenloods aan de Willem Barentszkade op West. De Tonnenloods is hiervoor van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Heeft u (nog) geen e-ticket ontvangen? Neem dan contact op met inschrijven@fjoertoer.nl.

Wijzigingen

U kunt op dit moment geen wijzigingen meer doorgeven, aangezien de deelnemerslijsten al geprint zijn. Ook wijzen wij u erop dat er - door de toenemende populariteit en grootte van het evenement - dit jaar minder mogelijkheden zijn om te wijzigen van afstand en/of startgroep. Mocht u toch een noodzakelijke wijziging willen doorvoeren, haal dan eerst uw stempelkaart op en vervoeg u vervolgens bij de informatiebalie. En voor alle duidelijkheid: het is voor ons niet mogelijk om kaarten terug te nemen.

Busvervoer

Arriva Terschelling is ook dit jaar een van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er (gratis) bussen over de Hoofdweg om u naar de start in Midsland te brengen. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. U vindt op uw stempelkaart uw persoonlijke starttijd en het tijdstip van vertrek van de daarbij behorende bussen naar de start in de Oosterburen in Midsland.

Stempelkaart

De stempelkaart, die u op zaterdagmiddag kunt afhalen, is uw bewijs van deelname. Ook is het uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish. Zorg dus dat u de stempelkaart bij u heeft onderweg! Om zwartlopen tegen te gaan zal er ook dit jaar streng worden gecontroleerd of alle wandelaars in bezit zijn van een stempelkaart. Dit geldt met name bij de start en bij het busvervoer. Let op: er wordt ook bij de start gestempeld!

Feestelijke activiteiten

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd zijn er in het weekend diverse extra activiteiten rond de Fjoertoer, en vanwege het tienjarig bestaan zijn deze dit keer extra feestelijk. Zo zijn er percussieworkshops in de Tonnenloods, wordt de prachtige documentaire ‘De Vogelwachter - tijd bestaat niet, alleen getij’ vertoond, gaat een podcast-serie met verhalen over Terschelling in première en kunt u genieten van het theaterstuk ‘De Ideale Drenkeling’. Natuurlijk is er ook volop muziek: op vrijdagavond in de restaurants, cafés en kroegen, op zaterdagavond een heuse afterparty in De Braskoer en op zondag een heerlijke funky bluesband in Formerum én lekker ‘nagloeien’ bij Hessel en Tess in de Groene Weide. Voor de diverse voorstellingen en workshops dient u zich van te voren aan te melden, de overige activiteiten zijn vrij toegankelijk. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten - en om u aan te melden - op fjoertoerterschelling.nl/extra-activiteiten

Warme kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in uw eigen tempo. En ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. ’s Avonds en ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg.

Verlichting

Bent u nordic-walker, denkt u er dan aan dat u uw wandelpoles zelf van verlichting moet voorzien? En voor de overige wandelaars: mocht u de pet met lampje (die u in de deelnemerstas vindt) niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (in de vorm van een paard en wagen) van strandtent tot strandtent. Na het strand rijdt er een gewone bezemwagen achter de laatste lopers aan.

EHBO

Op de plattegrond op de stempelkaart ziet u waar onderweg EHBO-posten zijn ingericht. Heeft u acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vindt u op de stempelkaart een noodnummer. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat u - in geval van nood - kunt aangeven waar u zich bevindt. Ook bij de finish bevindt zich een EHBO-post, deze vindt u in dorpshuis Ons Huis aan de Torenstraat.

Route

De route wordt onderweg op verschillende manieren aangegeven: op het wegdek door middel van tekens in gele verf en in de natuur door een witte stok met rode top. ’s Avonds bij duisternis volgt u de groene, oranje en rode boeienlichten. Uiteraard wijzen ook de diverse vuur-, licht- en geluidseffecten u de juiste weg.

Telefoon

Wij adviseren alle deelnemers een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen om in geval van nood de EHBO te kunnen bellen, maar ook om uw medewandelaars terug te kunnen vinden wanneer u ze uit het oog bent verloren (en dat gebeurt in het donker sneller dan u denkt).

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris belooft een sfeervol en gezellig gebeuren te worden. Blijf na afloop gerust nog even nazitten bij de finish en/of bij de horeca op West. Er rijden vanaf ca. 22.00 tot 02.00 uur (gratis) bussen vanaf de haven van West-Terschelling om iedereen weer thuis te brengen. Hierna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus (die om 02.30 en 03.15 uur vertrekt).

Datum Fjoertoer 2018

Het is nog heel ver weg, maar altijd goed om te weten: volgend jaar vindt de  Fjoertoer Terschelling plaats op zaterdag 7 april 2018.

Ten slotte
Kijk regelmatig voor het laatste nieuws op fjoertoerterschelling.nl. Natuurlijk kunt u de @Fjoertoer ook op Twitter volgen, evenals op  Facebook. Dan weet u zeker dat u niets mist, bovendien is het ook leuk voor onderweg!

Graag tot ziens komend weekend op Terschelling!

Met feestelijke groet,

Organisatie Fjoertoer

 

Op alle activiteiten van de Stichting Evenementen Terschelling zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.