Laatste nieuws

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
23 maart 2018

Nog twee weken en het is zover: de elfde Fjoertoer Terschelling. Wij zijn druk met de voorbereidingen en hebben er heel veel zin in!  

Stempelkaart

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun stempelkaart per post ontvangen. Deze stempelkaart is het bewijs van deelname. Met deze stempelkaart kan op zaterdagmiddag tussen 11.00 en 16.00 uur het deelnemerstasje af worden gehaald in de Tonnenloods op West. U vindt de Tonnenloods door komend vanaf de boot rechtsaf te slaan en langs de haven te lopen. Na ca. 400 meter ziet u de Tonnenloods aan uw linkerhand. Maar maakt u zich geen zorgen of u het wel kunt vinden, u wordt op diverse manier de weg gewezen.

Extra activiteiten

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer allerlei leuke extra activiteiten rond de Fjoertoer. Zo kunt u op vrijdagmiddag de handen uit de mouwen steken bij een plastic-jut-cursus bij West aan Zee en kunt u ’s avonds luisteren naar boeiende verhalen over Werelderfgoed de Wadden. Wilt u het Wad liever zelf ervaren? Dat kan de volgende ochtend om 7 uur tijdens een exclusieve Waddenexcursie onder leiding van een ervaren Waddengids.
Ook op vrijdagavond: een speciale filmavond met de prachtige documentairefilm ‘Visages Villages’, vergezeld van live muziek. En houdt u van geschiedenis, bent u bestand tegen spanning en niet bang voor het donker, dan kunt u op vrijdagavond om 20.30 uur de Tigerstelling bezoeken, met tal van vakkundig gerestaureerde bunkers. Doet u dit liever bij daglicht, dan kan dat ook de volgende dag om 12.00 uur.
En nog een activiteit in het donker: op vrijdagavond is er om 22.00 uur een excursie naar het eerste Dark Sky Park van Nederland op de Boschplaat, waar het nog echt donker is en de donkere hemel wordt verlicht door maan en sterren.
Na de Fjoertoer is er op zondagochtend tijd voor rust en bezinning tijdens een speciale Fjoertoer-kerkdienst, die in het teken zal staan van ‘onderweg zijn’. En op zondagmiddag kan iedereen swingend ‘nagloeien’ bij Hessel en Tess in de Groene Weide.
Voor een aantal voorstellingen en workshops dient u zich van te voren aan te melden, de overige activiteiten zijn vrij toegankelijk. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten - en om u aan te melden - op fjoertoerterschelling.nl/extra-activiteiten

Fjoertoer Renesse

Zoals u waarschijnlijk weet is de Fjoertoer inmiddels ook overgewaaid naar de vaste wal. Zo is er op zaterdag 29 september 2018 een Fjoertoer in Renesse en wordt twee maanden later, op zaterdag 24 november, de Fjoertoer Egmond georganiseerd. Voor de Fjoertoer Renesse - een sfeervolle avondwandeling over het strand van Renesse en door de Zeeuwse bossen en duinen -  opent de inschrijving op 29 maart a.s. De Fjoertoer Renesse heeft twee afstanden: 17km en 8km. Dankzij de korte afstand is deze Fjoertoer dus prima geschikt voor het hele gezin. Wilt u ook meedoen of wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op www.fjoertoer-renesse.nl.

Overige informatie

Kijk voor alle verdere informatie en laatste nieuwtjes over de elfde Fjoertoer op fjoertoerterschelling.nl of volg de @fjoertoer op Twitter en Facebook. En heeft u een specifieke vraag over de inschrijving, dan kunt u altijd mailen naar inschrijven@fjoertoer.nl.

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer Terschelling