Nieuwsbrief 2 april 2014

INSCHRIJVEN FJOERTOER
2 april 2014

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Over een paar dagen is het zo ver: de zevende Fjoertoer Terschelling! Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij.

E-ticket

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun startbewijs voor de Fjoertoer 2014 ontvangen in de vorm van een e-ticket. Print het uit en neem het mee, want alleen tegen inlevering van dit e-ticket kunt u op zaterdag 5 april in de veerterminal van Rederij Doeksen op West inchecken en uw stempelkaart afhalen. De veerterminal is hiervoor van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Wijzigingen

U kunt op dit moment geen wijzigingen meer doorgeven, aangezien de deelnemerslijsten al geprint zijn. Wilt u toch nog van afstand wijzigen, haal dan eerst uw stempelkaart op en vervoeg u vervolgens bij de informatiebalie.

Busvervoer

Arriva Terschelling is dit jaar onze hoofdsponsor en daar zijn we heel blij mee. Arriva is al sinds het begin van de Fjoertoer een betrouwbare en flexibele partner voor het vervoer van alle Fjoertoer-deelnemers. Ook dit jaar rijden er voor de start bussen over de Hoofdweg om u naar de start in Midsland te brengen. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. U vindt op uw e-ticket uw persoonlijke starttijd en het vertrek van de daarbij behorende bussen naar de start in de Oosterburen in Midsland. U kunt voor de dienstregeling ook kijken op
http://www.bus-terschelling.nl/fjoertoer-2014-bus

Stempelkaart

De stempelkaart die u op zaterdagmiddag kunt afhalen, is uw bewijs van deelname. Ook is het uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish. Zorg dus dat u de stempelkaart bij u heeft onderweg! Om zwartlopen tegen te gaan zal er dit jaar strenger worden gecontroleerd of alle wandelaars in bezit zijn van een stempelkaart. Dit geldt met name bij de start en bij het busvervoer. De stempelkaarten zijn dit jaar per afstand voorzien van een eigen kleurensticker.

Warme kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in uw eigen tempo. En ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. Met name ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg.

Verlichting

Denkt u eraan dat u uw wandelpoles zelf van verlichting moet voorzien? En mocht u de pet met lampje (die u in de deelnemerstas vindt) niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (paard en wagen) van strandtent tot strandtent.

EHBO

Op de plattegrond op de stempelkaart ziet u waar onderweg EHBO-posten zijn ingericht. Heeft u acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vindt u op de stempelkaart een noodnummer. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat u - in geval van nood - kunt aangeven waar u zich bevindt. Ook bij de finish is een EHBO-post, deze vindt u in dorpshuis Ons Huis.

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris belooft een sfeervol en gezellig gebeuren te worden. U hoeft dus na afloop niet meteen terug te gaan, blijf gerust nog even nazitten bij de finish en/of bij de horeca op West, die zaterdagnacht tot 03.00 uur open is. Er rijden vanaf ca. 23.30 tot 02.15 uur (gratis) bussen vanaf de haven van West-Terschelling om iedereen weer thuis te brengen. Let op: er rijdt om 03.15 nog een extra bus vanaf de haven, maar dit is een reguliere nachtbus. Hiervoor dient u dus een kaartje te kopen bij de chauffeur.

Kijk ook regelmatig voor het laatste nieuws op www.fjoertoerterschelling.nl. Natuurlijk kunt de @Fjoertoer ook op Twitter volgen, evenals op Facebook. Dan weet u zeker dat u niets mist, bovendien is het ook leuk voor onderweg.

Graag tot ziens op Terschelling!

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer