Nieuwsbrief 2016 - 02

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
30 maart 2016

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Komende zaterdag is het zo ver: de negende Fjoertoer Terschelling. Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij!

E-ticket

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun startbewijs voor de Fjoertoer 2016 ontvangen in de vorm van een e-ticket. Print het uit en neem het mee, want alleen tegen inlevering van dit e-ticket kunt u op zaterdag 2 april in de veerterminal van Rederij Doeksen op West inchecken en uw stempelkaart afhalen. De veerterminal is hiervoor van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Heeft u (nog) geen e-ticket ontvangen? Neem dan contact op met inschrijven@fjoertoer.nl.

Wijzigingen

U kunt op dit moment geen wijzigingen meer doorgeven, aangezien de deelnemerslijsten al geprint zijn. Wilt u toch nog van afstand wijzigen, haal dan eerst uw stempelkaart op en vervoeg u vervolgens bij de informatiebalie.

Busvervoer

Arriva Terschelling is ook dit jaar een van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er (gratis) bussen over de Hoofdweg om u naar de start in Midsland te brengen. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. U vindt op uw stempelkaart uw persoonlijke starttijd en het tijdstip van vertrek van de daarbij behorende bussen naar de start in de Oosterburen in Midsland.

Stempelkaart

De stempelkaart, die u op zaterdagmiddag kunt afhalen, is uw bewijs van deelname. Ook is het uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish. Zorg dus dat u de stempelkaart bij u heeft onderweg! Om zwartlopen tegen te gaan zal er ook dit jaar streng worden gecontroleerd of alle wandelaars in bezit zijn van een stempelkaart. Dit geldt met name bij de start en bij het busvervoer. Let op: er wordt ook bij de start gestempeld!

Warme kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in uw eigen tempo. En ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. Met name ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg.

Verlichting

Bent u nordic-walker, denkt u er dan aan dat u uw wandelpoles zelf van verlichting moet voorzien? En voor de overige wandelaars: mocht u de pet met lampje (die u in de deelnemerstas vindt) niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (in de vorm van een paard en wagen) van strandtent tot strandtent. Na het strand rijdt er een gewone bezemwagen achter de laatste lopers aan.

EHBO

Op de plattegrond op de stempelkaart ziet u waar onderweg EHBO-posten zijn ingericht. Heeft u acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vindt u op de stempelkaart een noodnummer. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat u - in geval van nood - kunt aangeven waar u zich bevindt. Ook bij de finish is een EHBO-post, deze vindt u in dorpshuis Ons Huis.

Route

De route wordt onderweg op verschillende manieren aangegeven: op het wegdek door middel van tekens in gele verf en in de natuur door een witte stok met rode top. ’s Avonds bij duisternis volgt u de groene en rode boeienlichten. Uiteraard wijzen ook de diverse vuur-, licht- en geluidseffecten u de juiste weg.

Beklimming Kaapsduin

Let op: op ca. 1,5km voor de finish kunt u, als u wilt, het Kaapsduin beklimmen. U heeft op dit duin een schitterend uitzicht over het dorp West-Terschelling, de Noordzee en de Waddenzee. Het betekent wel dat de route 700 meter langer wordt. Deze ‘detour’, die met borden duidelijk is aangegeven, is facultatief. U kunt dus ter plekke beslissen of u wilt genieten van het uitzicht of liever direct doorwandelt naar de finish.

Tijdslimiet

Om op tijd bij de finish te zijn, dienen wandelaars op de 41km uiterlijk om 21.00 uur bij Heartbreak Hotel te vertrekken.

Telefoon

Wij adviseren alle deelnemers een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen om in geval van nood de EHBO te kunnen bellen, maar ook om uw medewandelaars terug te kunnen vinden wanneer u ze uit het oog bent verloren.

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris belooft een sfeervol en gezellig gebeuren te worden. Blijf na afloop gerust nog even nazitten bij de finish en/of bij de horeca op West. Er rijden vanaf ca. 22.00 tot 02.00uur (gratis) bussen vanaf de haven van West-Terschelling om iedereen weer thuis te brengen. Hierna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus (die om 02.30 en 03.15 uur vertrekt).

Extra activiteiten

Ook dit jaar is er een uitgebreid en gezellig Fjoertoer-'randprogramma' samengesteld. Zo is er weer een originele Fjoertoer 'petje-op-petje-af'-pubquiz, zijn er diverse optredens en kunt u uw eigen sleutelhanger laten maken. Een aantal activiteiten zijn zonder inschrijving toegankelijk op vertoon van e-ticket, voor een aantal andere dient u zich in te schrijven. Wat deze laatste categorie betreft: op dit moment kunt u zich alleen nog aanmelden voor de Vuurloop op het Groene Strand en de voorstelling om 19.15 uur van Vincent Bijlo. Meer informatie hierover vindt u op de website en op https://www.facebook.com/fjoertoerterschelling

Ten slotte

Kijk regelmatig voor het laatste nieuws op fjoertoerterschelling.nl. Natuurlijk kunt u de @Fjoertoer ook op Twitter volgen, evenals op Facebook. Dan weet u zeker dat u niets mist, bovendien is het ook leuk voor onderweg!

Graag tot ziens komend weekend op Terschelling!

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer

 

Op alle activiteiten van de Stichting Evenementen Terschelling zijn de Algemene Voorwaarden (http://fjoertoerterschelling.nl/algemene-voorwaarden-set) van toepassing.