Nieuwsbrief 23 maart 2015

INSCHRIJVEN FJOERTOER
23 maart 2015

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Komende zaterdag is het zo ver: de achtste Fjoertoer Terschelling. Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij!

E-ticket

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun startbewijs voor de Fjoertoer 2015 ontvangen in de vorm van een e-ticket. Print het uit en neem het mee, want alleen tegen inlevering van dit e-ticket kunt u op zaterdag 28 maart in de veerterminal van Rederij Doeksen op West inchecken en uw stempelkaart afhalen. De veerterminal is hiervoor van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Wijzigingen

U kunt op dit moment geen wijzigingen meer doorgeven, aangezien de deelnemerslijsten al geprint zijn. Wilt u toch nog van afstand wijzigen, haal dan eerst uw stempelkaart op en vervoeg u vervolgens bij de informatiebalie.

Busvervoer

Arriva Terschelling is ook dit jaar een van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er (gratis) bussen over de Hoofdweg om u naar de start in Midsland te brengen. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. U vindt op uw e-ticket uw persoonlijke starttijd en het vertrek van de daarbij behorende bussen naar de start in de Oosterburen in Midsland.

Stempelkaart

De stempelkaart die u op zaterdagmiddag kunt afhalen, is uw bewijs van deelname. Ook is het uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish. Zorg dus dat u de stempelkaart bij u heeft onderweg! Om zwartlopen tegen te gaan zal er dit jaar strenger worden gecontroleerd of alle wandelaars in bezit zijn van een stempelkaart. Dit geldt met name bij de start en bij het busvervoer. De stempelkaarten zijn per afstand en startgroep voorzien van een eigen kleurensticker.

Warme kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in uw eigen tempo. En ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. Met name ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg.

Verlichting

Denkt u eraan dat u uw wandelpoles zelf van verlichting moet voorzien? En mocht u de pet met lampje (die u in de deelnemerstas vindt) niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (paard en wagen) van strandtent tot strandtent.

EHBO

Op de plattegrond op de stempelkaart ziet u waar onderweg EHBO-posten zijn ingericht. Heeft u acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vindt u op de stempelkaart een noodnummer. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat u - in geval van nood - kunt aangeven waar u zich bevindt. Ook bij de finish is een EHBO-post, deze vindt u in dorpshuis Ons Huis.

Telefoon

Wij adviseren alle deelnemers een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen om in geval van nood de EHBO te kunnen bellen, maar ook om uw medewandelaars terug te kunnen vinden wanneer u ze uit het oog bent verloren.

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris belooft een sfeervol en gezellig gebeuren te worden. Blijf na afloop gerust nog even nazitten bij de finish en/of bij de horeca op West, die zaterdagnacht tot 03.00 uur open is. Er rijden vanaf ca. 21.30 tot 02.15 uur (gratis) bussen vanaf de haven van West-Terschelling om iedereen weer thuis te brengen. Hierna bent u aangewezen op de nachtbus en taxivervoer.

Extra activiteiten

Dit jaar is er voor het eerst een Fjoertoer-'randprogramma' samengesteld. Zo spelen op vrijdagavond de dames van De Groeten maar liefst twee keer (om 20.00 en 21.00 uur) hun voorstelling 'Alle Gekheid' in de Westerkerk op West. Toegang is voor deelnemers aan de Fjoertoer - op vertoon van e-ticket - gratis. Iets later, om tien uur, kunt u meedoen aan de enige echte Fjoertoer 'petje-op-petje-af'-pubquiz in restaurant Zeezicht. Meer informatie vindt u op de website en op Facebook.

Actie van de Terschellinger Filmdagen

De Terschellinger Filmdagen delen tien Gouden Tickets uit onder de deelnemers van de Fjoertoer. Kijk in uw deelnemerstasje of u de gelukkige bent! Daarnaast maakt u kans op een volledig verzorgd filmweekend. Like & share facebook.com/terschellingerfilmdagen en geniet van 13-15 november 2015 van films en gezelligheid op Terschelling!

Ten slotte

Kijk regelmatig voor het laatste nieuws op fjoertoerterschelling.nl. Natuurlijk kunt u de @Fjoertoer ook op Twitter volgen, evenals op facebook.com/fjoertoerterschelling. Dan weet u zeker dat u niets mist, bovendien is het ook leuk voor onderweg!

Graag tot ziens op Terschelling!

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer