Nieuwsbrief 4 november 2016

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
4 november 2016

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Een wandeltocht langs bakens van vuur, met de finish bij de Brandaris. Dat was destijds, in 2008, het idee van een groep enthousiaste en creatieve eilanders. Er werd een naam bedacht - de Fjoertoer - en twee mooie routes gemaakt van 21 en 42 kilometer. Het uitgangspunt was om overdag genieten van de natuur en ’s avonds van bijzondere vuur- en lichteffecten. Het bleek een gouden formule te zijn, want al vanaf het eerste jaar was het evenement een groot succes. En zo is de Fjoertoer Terschelling op zaterdag 1 april 2017 alweer toe aan de tiende editie. Feest dus!

Verschuiving

In de afgelopen tien jaar zijn er een paar kleine dingen veranderd, maar in principe is de succesformule van het begin ongewijzigd gebleven. Wel is er in de loop van de tijd een duidelijke verschuiving zichtbaar van de langere naar de kortere afstanden. En dus kwam er na een paar jaar een nieuwe afstand bij, de 15 kilometer. Met ingang van de komende editie zal er nog een verandering worden doorgevoerd: de langste afstand is voortaan 25 kilometer. We begrijpen dat een aantal trouwe wandelaars dit jammer zullen vinden, maar uiteraard is het besluit niet lichtvaardig genomen. De afgelopen jaren bleken er steeds minder deelnemers te zijn die 42 kilometer wilden wandelen, terwijl er voor deze groep wandelaars wel een parcours moet worden uitgezet, verzorging geregeld en een groot aantal vrijwilligers en EHBO’ers paraat staan. Had de langste afstand een substantieel en stabiel - of zelfs groeiend - aantal deelnemers laten zien, dan was deze beslissing vanzelfsprekend niet genomen. Met de drie nieuwe afstanden van 15, 20 en 25 kilometer denken we tegemoet te komen aan de wensen van veel nieuwe en bestaande wandelaars, en kunnen we tevens de hoge kwaliteit handhaven van de culturele invulling onderweg.

Inschrijving

De inschrijving voor de tiende Fjoertoer opent op maandagavond 28 november a.s. om 20.00 uur precies. Dat betekent dat u dit keer niet tot middernacht wakker hoeft te blijven en ook niet vroeg op hoeft te staan. Wel adviseren we u niet te lang te wachten met inschrijven, want de ervaring van de afgelopen jaren leert dat de inschrijving snel vol is. Dus wilt u op zaterdag 1 april 2017 meelopen met de tiende Fjoertoer, noteer deze datum dan in uw agenda en schrijf u op tijd in!

Kijk voor alle verdere informatie over de tiende Fjoertoer op  www.fjoertoerterschelling.nl.
U kunt ons natuurlijk ook volgen op Twitter (@Fjoertoer) en op Facebook, dan weet u zeker dat u op de hoogte blijft van alle nieuwtjes en de laatste ontwikkelingen.

Graag tot ziens op 1 april 2017 bij de tiende Fjoertoer Terschelling!

Zoals altijd met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer