Nieuwsbrief 8 april 2014

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
8 april 2014

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Wat was het een fantastische tocht, afgelopen zaterdag! Het weer werkte mee, het strand was goed te doen en de kunstenaars van het eiland en van de wal hadden enorm hun best gedaan er weer een fantastisch schouwspel van te maken. Dat betekende dat het een echt wandelfeest werd en daar doe je het als organisatie natuurlijk allemaal voor!

Er was gekozen voor een iets andere opzet van de start, aangezien er dit jaar in plaats van drieduizend ruim vierduizend wandelaars aan de start stonden. In aantallen: 400 wandelaars op de 41 kilometer, 1.700 op de 22 en 1.900 op de 15 kilometer. Om iedereen zoveel mogelijk de ruimte te geven, werd er in aparte groepen gestart. Dat betekende dat er soms even gewacht moest worden voordat er kon worden begonnen met wandelen, maar door het mooie weer en de gezelligheid in Midsland was dat geen probleem.

De opzet van de Fjoertoer is dat er overdag vooral genoten kan worden van de natuur en dat er ’s avonds, wanneer het donker wordt, van alles te zien en te beleven is onderweg. Dat gold dit jaar zeker, met name wanneer je van het strand af kwam. Het was feest in de KNRM-reddingbootschuur, en vervolgens was er op de Longway zoveel te zien dat je voordat je het wist al bij Doodemanskisten was. Het uitgelichte bos, de drummers, de luchtacrobaten, de tafel met lampen, het mikado-kunstwerk, de zangeressen, de fietsen... en dan hebben we nog lang niet alles genoemd. Ook Doodemanskisten was bijzonder en weer anders dan vorig jaar. En dat is ook wat we voor ogen hebben: de Fjoertoer Terschelling wil vernieuwend en verrassend blijven.

Natuurlijk hebben we al weer ideeën voor volgend jaar, maar we willen nu vooral nagenieten van deze editie. Op onze website zijn een aantal mooie foto’s te zien, en ook op Twitter en Facebook zien we prachtige foto’s voorbijkomen. Ook is er een mooie sfeerreportage gemaakt op video, eveneens te zien op www.fjoertoerterschelling.nl

Natuurlijk gaan we als organisatie de zevende editie uitgebreid evalueren. En zullen we er alles aan doen om ook van de volgende Fjoertoer, die op zaterdag 28 maart 2015 wordt gehouden, weer iets bijzonders te maken.

En wilt u vaker genieten van een wandeling bij avond en nacht door een mooi gebied, dan kunt u dit jaar nog meedoen aan de twee Fjoertoer-tochten die aan de wal worden gehouden. Op zaterdag 27 september wordt de eerste Fjoertoer Renesse georganiseerd en op zaterdag 29 november vindt de tweede editie plaats van de Fjoertoer Egmond. In Renesse opent de inschrijving op 15 april en in Egmond op 3 juni. Voor meer informatie zie www.fjoertoerrenesse.nl en www.fjoertoeregmond.nl

We willen iedereen: deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en kunstenaars, van harte bedanken voor jullie enthousiasme en tomeloze inzet. Want zonder jullie is er geen Fjoertoer Terschelling!

Met vurige groet,