Nog even…

INSCHRIJVEN FJOERTOER
16 maart 2017

De winter is voorbij, ook op Terschelling, en het nieuwe seizoen staat voor de deur. Nog een paar weken en het is zover: de tiende Fjoertoer Terschelling op zaterdag 1 april a.s. Wij kijken ernaar uit, hopelijk u ook! Al helemaal omdat het een jubileumeditie is, die we graag samen met u willen vieren!

Feest

Als organisatie zijn we druk bezig met alle voorbereidingen, zoals de laatste puntjes op de i zetten van de route en natuurlijk rond alles wat er onderweg te beleven is. We gaan nog niet verklappen wat er ’s avonds in het donker allemaal te zien zal zijn, maar we beloven u dat het weer een fantastisch schouwspel gaat worden met als thema – hoe kan het ook anders – ‘Feest!’.

E-ticket

Als het goed is, heeft u inmiddels uw e-ticket ontvangen. Print dit uit en neem het mee, want alleen op vertoon van dit e-ticket kun u de stempelkaart en deelnemerstasje afhalen. Let op: de locatie voor het afhalen is dit jaar veranderd. Het is dit keer niet de veerterminal van Rederij Doeksen maar de Tonnenloods aan de Willem Barentszkade 43 op West-Terschelling. U vindt de Tonnenloods door komend vanaf de boot rechtsaf te slaan en langs de haven te lopen. Na ca. 400 meter ziet u de Tonnenloods aan uw linkerhand. Maar maakt u zich vooral geen zorgen of u het wel kunt vinden, u wordt op diverse manier de weg gewezen.

Feestelijke activiteiten

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer diverse extra activiteiten rond de Fjoertoer. En vanwege het tienjarig bestaan zijn deze dit keer extra feestelijk!
Zo is er op vrijdagavond twee keer (om 19.00 en 20.00 uur) een spectaculaire percussieworkshop in de Tonnenloods. Diezelfde avond kunt u om 19.45 uur in de Westerkerk terecht voor de prachtige documentaire ‘De Vogelwachter - tijd bestaat niet, alleen getij’, van filmmaker Hans den Hartog. En er is nog meer te doen die avond, want in de Doopsgezinde Kerk gaat om 21.00 uur de podcast-serie ‘Sterk water’ met verhalen over Terschelling van Babette Rijkhoff in première, terwijl u in de Tonnenloods om 21.00 uur kunt genieten van het theaterstuk ‘De Ideale Drenkeling’, gebaseerd op de waargebeurde redding van Jelle Buning in september 2009 door de KNRM.
Wilt u tussendoor even bijkomen of komt u net van de boot en rolt u zo de straten, de restaurants en de kroegen in, dan heeft u grote kans een van de speelmannen tegen te komen, die maar al te graag samen met u een muzikaal feestje bouwen.
Een dag later, op zaterdag 1 april, speelt Coffeedick, een superleuke eilander band, op de veerboot van 9.55 uur naar Terschelling. En ook aan land is volop muziek, want tussen 12.00 en 17.00 uur wordt u muzikaal onthaald door onze percussionist van vrijdagavond, een eilander muziekvereniging en een van onze koren.
In de Tonnenloods, waar u de stempelkaart en deelnametasje kunt halen, is tussen 12.00 en 17.00 uur nog meer te doen. Bewonder de reuzenschoenen van Henk Trip en Cor Bakker (ook van de grote vuurspuwende ijzeren man, de brandende olievaten, het galjoen en nog veel meer) en geniet van een terugblik op tien jaar Fjoertoer.
En na afloop? Dan kunt u uw vermoeide voeten helemaal losdansen tijdens de afterparty in De Braskoer.
Voor de diverse voorstellingen dient u zich van te voren aan te melden, want daarvoor de plaatsen beperkt, de overige activiteiten zijn vrij toegankelijk. Meer informatie hierover volgt!

Fjoertoer Renesse

Zoals u weet zijn er inmiddels op de wal ook twee succesvolle Fjoertoer-wandelevenementen: de Fjoertoer Renesse op zaterdag 23 september en de Fjoertoer Egmond op zaterdag 25 november. Voor de Fjoertoer Renesse - een sfeervolle avondwandeling over het strand van Renesse en door de Zeeuwse bossen en duinen -  is de inschrijving sinds 5 maart geopend. De Fjoertoer Renesse heeft twee afstanden: 17,5 km en 8,5 km. Dankzij de korte afstand is de Fjoertoer Renesse dus prima geschikt voor het hele gezin. De eerste 1.000 deelnemers hebben zich inmiddels al gemeld. Wilt u ook meedoen of wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op  www.fjoertoer-renesse.nl.

Vuurtorenloop

Wilt u ook eens actief zijn op een ander eiland? Dan kunt u in het weekend van 13 en 14 mei terecht op Vlieland, wanneer voor de vijfde keer de Vuurtorenloop wordt georganiseerd, een gecombineerd wandel- en hardloopevenement. Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op  www.vuurtorenloop.nl.

Overige informatie

Voor alle verdere informatie en laatste nieuwtjes over de tiende Fjoertoer: kijk op www.fjoertoerterschelling.nl of volg de @fjoertoer op Twitter en Facebook. Dan weet u zeker dat u niets mist!

Met feestelijke groet,

Organisatie Fjoertoer Terschelling