Brandende vragen

INSCHRIJVEN FJOERTOER

Wanneer vindt de Fjoertoer Terschelling plaats?
Op zaterdag 23 maart 2024. 

Wanneer kan ik mij inschrijven voor de Fjoertoer Terschelling?
De inschrijving is inmiddels geopend en sluit wanneer de inschrijflimiet per afstand is bereikt.  

Welke afstanden zijn er?
In 2024 zijn er drie afstanden: 12, 17 en 22 kilometer. 

Wat zijn de starttijden? 
Er wordt gestart in startgroepen van ca. 300 personen met tussenpozen van 10 minuten. De 22 kilometer start vanaf 17.10 uur, de 17 kilometer vanaf 18.30 uur en de 12 kilometer vanaf 20.30 uur.

Wat zijn de kosten?
In 2024 is het deelnamebedrag van alle afstanden € 33,50

Is de overtocht met de boot inbegrepen in de kosten van het deelnamebewijs?
De kosten voor de overtocht zijn niet inbegrepen in de kosten van deelnamebewijs. Let op: er vaart op zaterdagavond (na afloop van de Fjoertoer) geen boot meer terug.

Kun je ook als groep inschrijven?
Ja, dat kan. Je kunt je met maximaal zes personen tegelijk inschrijven. 

Hoe gaat de inschrijving precies in zijn werk?
Dat kun je lezen op: www.fjoertoerterschelling.nl/fjoertoer-informatie

Ik wil van afstand wisselen. Hoe doe ik dat?
Dat kun je zelf doen in het persoonlijke dashboard. Dit werkt als volgt:
1. Ga naar het dashboard en klik op het ticket dat je wilt wijzigen
2. Kies voor 'omruilen' en druk vervolgens op de blauwe button: 'Kies een nieuw ticket'
3. Het registratieformulier opent en de deelnemer koopt het nieuwe ticket. Atleta verrekent automatisch het oude aankoopbedrag als korting over de aanschaf van het nieuwe ticket, zodat je op nul uitkomt. 
Na het omruilen wordt je oude ticket automatisch geannuleerd. Let op: als je een goedkoper ticket kiest, van bijvoorbeeld de Lytse Fjoertoer, wordt het verschil niet terugbetaald. Mocht je overige ticket-upgrades hebben geselecteerd, zoals een donatie of merchandise, dan worden deze verplaatst naar het nieuwe ticket. Het wisselen van afstand kan vanzelfsprekend alleen zo lang er beschikbaarheid is. Startgroepen of afstanden die uitverkocht zijn, zijn niet meer beschikbaar.

Hoe vind ik een geschikte accommodatie?
Kijk hiervoor op de verschillende boekingssites. Je kunt ook kijken op de speciale Fjoertoer-pagina van de VVV: Overnachten tijdens de Fjoertoer

Waarom zijn er arrangementen via hotels in omloop?
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen.

Welke sponsoren zijn dat?
In 2024 zijn dat Terschelling Recreatie Vakantieparken De Riesen en TjermelânVakantiepark EldoradoWestCord Hotel SchylgeWestCord ApartHotel BoschrijckRésidence TerschellingFriesland BeweegtPaal 8 Hotel aan ZeeHotel Bornholm TerschellingHaantjes VakantieparkDuinland VakantieverblijvenHotel de WalvisvaarderHotel Café Restaurant NAPCamping Landzicht TerschellingHotel Buren en Rederij Vooruit. Let op: je schrijft je hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar via de accommodatieverstrekker.

Ik heb een foutje gemaakt bij de inschrijving. Wat moet ik doen?
Je kunt tot zaterdag 23 maart 16.00 uur zelf jouw gegevens aanpassen. In geval van twijfel kun je een mailtje sturen naar ons inschrijfbureau: inschrijven@fjoertoer.nl.

We zitten niet bij elkaar in dezelfde startgroep, en de beoogde startgroep zit vol. Wat nu?
Het kan zijn dat er niet meer voldoende plekken in één startgroep beschikbaar zijn om met je hele groep een inschrijfbewijs voor dezelfde startgroep te bemachtigen. Deelnemers kunnen hun inschrijving zelf nog wijzigen (op basis van beschikbaarheid). Het kan zijn dat er dus nog plekken vrij komen. Je kunt ook proberen te ruilen via de 'vraag en aanbod'-pagina op Facebook. ​​​​​​​Op de dag zelf (bij onze servicebalie op het Torenplein) is het vaak ook nog mogelijk om te ruilen. Het komt eigenlijk altijd goed.

De QR-code bij mijn inschrijving is rood. Hoe kan dat?
De personalisatie is compleet zodra alle verplichte velden ingevuld zijn. Waarschijnlijk is een veld dus nog niet (goed) ingevuld. Zorg ervoor dat je bij de telefoonnummers geen verbindingsstreepje gebruikt, dan pakt het systeem het nummer niet (dus 06123456 ipv 06-123456). Zodra alle velden correct ingevuld zijn, wordt de QR-code bruikbaar.

Ik wil een kaartje ruilen of te koop aanbieden. Hoe kan ik dat doen?
Wij bemiddelen daar niet in, dat kan - bijvoorbeeld - via Marktplaats of Fodzoeker. Ook is er op Facebook een speciale 'vraag en aanbod'-pagina aangemaakt. Je kunt de gegevens tot zaterdagmiddag 16.00 uur zelf aanpassen. 

Ik heb een kaartje overgenomen. Hoe kan ik de gegevens aanpassen?
Er kunnen nog tot zaterdagmiddag 16.00 uur wijzigingen aangebracht worden in de inschrijving. 

Is er ook merchandise? En zo ja, hoe kan ik die verkrijgen? 
De merchandise bestaat uit diverse artikelen, zoals Fjoertoer-truien, sokken en hoofdlampjes. Deze kunnen bij de inschrijving (en ook nog later) worden besteld en op zaterdag 23 maart tussen 11.00 en 16.00 uur afgehaald worden op het Torenplein. 

Is het momenteel niet veel te nat op het eiland om te wandelen?
Het is dit jaar inderdaad uitzonder nat overal op Terschelling. Het betekent dat we op bepaalde plekken de route hebben moeten aanpassen.

Waarom is de minimumleeftijd 16 jaar?
We hebben deze leeftijdsgrens ingesteld omdat de Fjoertoer een nachtelijke wandeltocht is, met de start in het avondschemer en de finish na middernacht. Dat betekent dat de tocht in principe niet geschikt is voor kinderen. Bovendien gaat het parcours voor een deel over het strand en over onverharde paden, wat de wandeling - ongeacht de afstand - relatief zwaar maakt.

Mijn kind is nog geen 16 jaar en wil toch graag meedoen. Wat nu?
Voor kinderen en hun familie is er op vrijdagavond de Lytse Fjoertoer, een 'mini-Fjoertoer' met een lengte van 6 kilometer. 

Ik ben slecht ter been, dus is de gewone Fjoertoer voor mij niet haalbaar. Kan ik wel meedoen aan de Lytse Fjoertoer?
De Lytse Fjoertoer is in principe bedoeld voor kinderen en niet voor mensen die slecht ter been zijn. De route is wel korter, maar niet lichter: het grootste gedeelte van de route gaat over onverharde bospaden.

Mag ik als volwassene ook zonder kinderen meewandelen met de Lytse Fjoertoer?
Ja hoor, dat mag. De Lytse Fjoertoer is vooral bedoeld voor kinderen en hun (groot)ouders, maar er valt voor volwassenen ook genoeg te genieten onderweg. 

Mag ik mijn hond meenemen tijdens de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer?
Nee, honden zijn niet toegestaan bij de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer, ook niet aangelijnd of onder appèl. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen (in het donker kunnen mensen struikelen over de lijn of over de hond), maar ook om eventuele overlast voor andere wandelaars te voorkomen. 

Is er een na-inschrijving voor de Fjoertoer?
Aangezien tot nu toe voor alle afstanden ruim van te voren de deelnamelimiet werd gehaald, is er geen na-inschrijving. 

Hoe krijg ik mijn stempelkaart?
Deze kun je op zaterdag 23 maart op vertoon van je QR-code afhalen op het Torenplein (West-Terschelling, onder de Brandaris) tussen 11.00 en 16.00 uur. Hier krijg je ook je deelnemerspetje met lampje. 

Ik heb een arrangement geboekt bij een hotel of vakantiepark. Hoe kom ik aan mijn stempelkaart en deelnemerspetje?
De stempelkaart en pet met ledlampje ontvang je na aankomst op Terschelling bij de accommodatieverstrekker.;

Rijden de bussen na afloop ook langs Hotel Paal8?
Nee, de bussen rijden na afloop alleen langs de Hoofdweg door de dorpen. We adviseren dan ook om een taxi te nemen na afloop. Ook kun je een fiets huren, die in West neerzetten en vanaf West met een bus naar de start in Midsland gaan. Na afloop kun je dan over de Longway weer naar het hotel fietsen.

Wanneer wordt de Fjoertoer in 2025 georganiseerd?
In 2025 is de Fjoertoer Terschelling op zaterdag 29 maart 2025. 

Ik heb nog andere vragen - waar kan ik terecht?
Algemene vragen kun je stellen via info@fjoertoer.nl. Vragen over de inschrijving kun je stellen via inschrijven@fjoertoer.nl.