Lytse Fjoertoer

Op vrijdagavond 28 maart 2025, dus de avond vóór de 17e editie van de Fjoertoer, kunnen kinderen en hun familie genieten van een parcours van 6 kilometer door de bossen rondom West-Terschelling. Net als bij de ‘grote’ Fjoertoer worden de deelnemers onderweg verrast door betoverende lichtjes en fantasierijke objecten.

Inschrijven

De inschrijving van de Lytse Fjoertoer opent begin 2025. Meedoen is gratis voor kinderen tot 3 jaar. Vanaf 4 jaar zijn de kosten 10 euro, en vanaf 13 jaar €12,50.

Iedereen die zich inschrijft ontvangt o.a. een hoofdlampje en een stempelkaart. Deze krijg je bij de start. De stempelkaart wordt dus niet opgestuurd.

Start en finish

De start is bij het fietspad naast het Oude Voetbalveld op West aan de Sportlaan. De finish is bij MooiWeer, ook op West aan de Sportlaan. De start is tussen 19.00 en 19.30 uur, de finish sluit om 21.30 uur.

Er is op de startlocatie vrijwel geen mogelijkheid om te parkeren. Kom dus zoveel mogelijk lopend, op de fiets of met de bus. Om iedereen te brengen rijdt er op vrijdagavond een extra bus om 18.30 uur vanuit Oosterend naar West (vertrek Midsland 18.45 uur). Om iedereen na afloop op te halen rijdt er om 21.00 uur extra een bus vanaf de haven (via Boschrijck) weer terug naar Oost. Let op: deze bussen zijn niet gratis.

Leeftijd

Let op: kinderen tot en met 12 jaar dienen vergezeld te zijn van een volwassene. Deze begeleider dient ook te beschikken over een startbewijs.

Parcours

De route is 6 kilometer lang en voert door de bossen van West over grotendeels onverharde paden. De wandeling is dus minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Scootmobielen, buggy’s en/of fietsen zijn niet toegestaan.

Honden

Honden zijn niet toegestaan bij de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer, ook niet aangelijnd of onder appèl. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen (in het donker kunnen mensen struikelen over de lijn of over de hond), maar ook om eventuele overlast voor andere wandelaars te voorkomen.

Informatie

Wil je meer informatie of heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar info@fjoertoer.nl.

onze sponsors