Brandende vragen

Vuurspuwende draak

De inschrijving opent eind 2024. Wanneer precies wordt bekendgemaakt middels nieuwsbrief, Facebook en Instagram.  

Op zaterdag 29 maart 2025. 

In 2024 waren er drie afstanden: 12, 17 en 22 kilometer. 

Er wordt gestart in startgroepen van ca. 300 personen met tussenpozen van 10 minuten. De 22 kilometer startte in 2024 vanaf 17.10 uur, de 17 kilometer vanaf 18.30 uur en de 12 kilometer vanaf 20.30 uur.

In 2024 was het deelnamebedrag van alle afstanden € 33,50

De kosten voor de overtocht zijn niet inbegrepen in de kosten van deelnamebewijs. Let op: er vaart op zaterdagavond (na afloop van de Fjoertoer) geen boot meer terug.

Ja, dat kan. Je kunt je met maximaal zes personen tegelijk inschrijven. 

Dat kun je t.z.t. lezen op de informatiepagina

Dat kun je zelf doen in het persoonlijke dashboard. Dit werkt als volgt:
1. Ga naar het dashboard en klik op het ticket dat je wilt wijzigen
2. Kies voor ‘omruilen’ en druk vervolgens op de blauwe button: ‘Kies een nieuw ticket’
3. Het registratieformulier opent en de deelnemer koopt het nieuwe ticket. Atleta verrekent automatisch het oude aankoopbedrag als korting over de aanschaf van het nieuwe ticket, zodat je op nul uitkomt. 

Na het omruilen wordt je oude ticket automatisch geannuleerd. Let op: als je een goedkoper ticket kiest, van bijvoorbeeld de Lytse Fjoertoer, wordt het verschil niet terugbetaald. Mocht je overige ticket-upgrades hebben geselecteerd, zoals een donatie of merchandise, dan worden deze verplaatst naar het nieuwe ticket. Het wisselen van afstand kan vanzelfsprekend alleen zo lang er beschikbaarheid is. Startgroepen of afstanden die uitverkocht zijn, zijn niet meer beschikbaar.

Heb je jouw ticket nog niet gepersonaliseerd of weet je niet meer waar je je ticket kunt vinden? Dit is gemakkelijk te vinden in jouw dashboard! Hoe je daar komt? Klik hier
Je kunt ook bovenaan de homepagina klikken op ‘inschrijven’.
Wanneer je naar beneden scrollt, staat er ‘Mijn registratie beheren’.
Vul hier het mailadres in waar het ticket op geregistreerd staat, en klik op inloggen. In je mail ontvang je vervolgens een zescijferige code, vul deze in. Nu ben je ingelogd in jouw Dashboard.
Onder ‘Registraties’ is jouw ticket te vinden en te downloaden, en je ook extra’s bijbestellen of van afstand wisselen.

Kijk hiervoor op de verschillende boekingssites. Je kunt ook kijken op de speciale Fjoertoer-pagina van de VVV: Overnachten tijdens de Fjoertoer

Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen.

Je kunt tot zaterdag 29 maart 16.00 uur zelf jouw gegevens aanpassen. In geval van twijfel kun je een mailtje sturen naar ons inschrijfbureau: inschrijven@fjoertoer.nl.

Het kan zijn dat er niet meer voldoende plekken in één startgroep beschikbaar zijn om met je hele groep een inschrijfbewijs voor dezelfde startgroep te bemachtigen. Deelnemers kunnen hun inschrijving zelf nog wijzigen (op basis van beschikbaarheid). Het kan zijn dat er dus nog plekken vrij komen. Je kunt ook proberen te ruilen via de ‘vraag en aanbod’-pagina op Facebook. ​​​​​​​Op de dag zelf (bij onze servicebalie op het Torenplein) is het vaak ook nog mogelijk om te ruilen. Je kunt er ook voor kiezen om in een latere startgroep te starten, dat mag namelijk altijd.

De personalisatie is compleet zodra alle verplichte velden ingevuld zijn. Waarschijnlijk is een veld dus nog niet (goed) ingevuld. Zorg ervoor dat je bij de telefoonnummers geen verbindingsstreepje gebruikt, dan pakt het systeem het nummer niet (dus 06123456 ipv 06-123456). Zodra alle velden correct ingevuld zijn, wordt de QR-code bruikbaar.

Wij bemiddelen daar niet in, dat kan – bijvoorbeeld – via Marktplaats of Fodzoeker. Ook is er op Facebook een speciale ‘vraag en aanbod’-pagina aangemaakt. Je kunt de gegevens tot zaterdagmiddag 16.00 uur zelf aanpassen. 

Er kunnen nog tot zaterdagmiddag 16.00 uur wijzigingen aangebracht worden in de inschrijving. 

De merchandise bestaat uit diverse artikelen, zoals Fjoertoer-truien, sokken en hoofdlampjes. Deze kunnen bij de inschrijving (en ook nog later) worden besteld en op zaterdag 29 maart tussen 11.00 en 16.00 uur afgehaald worden op het Torenplein. 

We hebben deze leeftijdsgrens ingesteld omdat de Fjoertoer een nachtelijke wandeltocht is, met de start in het avondschemer en de finish na middernacht. Dat betekent dat de tocht in principe niet geschikt is voor kinderen. Bovendien gaat het parcours voor een deel over het strand en over onverharde paden, wat de wandeling – ongeacht de afstand – relatief zwaar maakt.

Voor kinderen en hun familie is er op vrijdagavond de Lytse Fjoertoer, een ‘mini-Fjoertoer’ met een lengte van 6 kilometer.

De Lytse Fjoertoer is in principe bedoeld voor kinderen en niet voor mensen die slecht ter been zijn. De route is wel korter, maar niet lichter: het grootste gedeelte van de route gaat over onverharde bospaden.

Ja hoor, dat mag. De Lytse Fjoertoer is vooral bedoeld voor kinderen en hun (groot)ouders, maar er valt voor volwassenen ook genoeg te genieten onderweg. 

Nee, honden zijn niet toegestaan bij de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer, ook niet aangelijnd of onder appèl. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen (in het donker kunnen mensen struikelen over de lijn of over de hond), maar ook om eventuele overlast voor andere wandelaars te voorkomen. 

Nee, fietsen of vouwfietsen zijn niet toegestaan bij de Fjoertoer of de Lytse Fjoertoer. Het is een wandeling over soms smalle en onverharde paden, die niet geschikt zijn voor een fiets. Bovendien zou je andere wandelaars hinderen.

Aangezien tot nu toe voor alle afstanden ruim van te voren de deelnamelimiet werd gehaald, is er geen na-inschrijving. Bij eventuele beschikbaarheid van kaarten blijft de inschrijving via de website open tot zaterdagmiddag 16.00 uur.  

Deze kun je op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart op vertoon van je QR-code afhalen op het Torenplein (West-Terschelling, onder de Brandaris) tussen 11.00 en 16.00 uur. Hier krijg je ook je deelnemerspetje met lampje. 

De stempelkaart en pet met ledlampje ontvang je na aankomst op Terschelling bij de accommodatieverstrekker.

Nee, de bussen rijden na afloop alleen langs de Hoofdweg door de dorpen. We adviseren dan ook om een taxi te nemen na afloop. Ook kun je een fiets huren, die in West neerzetten en vanaf West met een bus naar de start in Midsland gaan. Na afloop kun je dan over de Longway weer naar het hotel fietsen.

In 2026 is de Fjoertoer Terschelling op zaterdag 28 maart 2026.

Algemene vragen kun je stellen via info@fjoertoer.nl. Vragen over de inschrijving kun je stellen via inschrijven@fjoertoer.nl.

onze sponsors