Fjoertoer informatie

16e Fjoertoer Terschelling - zaterdag 23 maart 2024 

INSCHRIJVING

De inschrijving is nog niet geopend. Zodra de inschrijving opent, maken we dit bekend op de website, via een nieuwsbrief en natuurlijk via Facebook en Instagram. 

Goed doel
Tijdens de inschrijving kan er een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Staatsbosbeheer en aan de KNRM. Beide organisaties zijn al vanaf het begin betrokken partners van de Fjoertoer Terschelling en leveren een belangrijke bijdrage aan het mogelijk maken ervan. De bijdrage aan Staatsbosbeheer komt ten goede aan eigen projecten op Terschelling. De KNRM is als 100% vrijwilligersorganisatie volledig afhankelijk van particuliere giften en donaties. 

START

De start is voor alle afstanden in Midsland. In 2023 waren er twee afstanden: 17 en 22 kilometer. 

Starttijden en startgroepen
Er wordt in verschillende startgroepen gestart van ca. 300 personen met tussenpozen van 10 minuten. 

Tijdens de inschrijving kun je aangeven in welke startgroep je wilt starten. Op zaterdagmiddag ontvang je op vertoon van uw inschrijfbewijs je deelnemerstas met daarin o.a. een pet met lichtje en een keycoard waaraan je je stempelkaart kunt bevestigen. De stempelkaart ontvang je voor je het startvak ingaat. 

Busvervoer naar de start

Arriva Terschelling is één van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er bussen over de Hoofdweg om je naar de start in Midsland te brengen. Het gebruik hiervan is inbegrepen bij jouw deelname. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen (uitsluitend) bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg.

WANDELEN
Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die je de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. Verder zijn er overal reflecterende pijlen bevestigd die je de goede richting wijzen. Om deze pijlen het licht te laten reflecteren, is het lichtgevende petje dus onmisbaar! Let op: de paden onderweg zijn niet allemaal verhard, en ook wordt er een aanzienlijk deel over het strand gewandeld. Ben je slecht ter been, dan is de Fjoertoer voor jou minder geschikt. Op sommige paden kunnen boomstronken voorkomen. Wil je echt goed kunnen zien waar je loopt, of voel je je onzeker in het donker, neem dan extra verlichting mee. 

Routes
In 2023 waren dit de twee routes van 17 kilometer en van 22 kilometer

Leeftijd
De minimumleeftijd voor deelname aan de Fjoertoer - ongeacht de afstand - is 16 jaar. Het meenemen van honden (ongeacht of deze aangelijnd zijn) tijdens de wandeltocht is niet toegestaan. Voor kinderen en hun (groot)ouders is er de Lytse Fjoertoer op vrijdagavond 22 maart 2024.

Telefoon
We adviseren deelnemers om onderweg een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen (er staat een noodnummer op de stempelkaart), maar ook omdat de ervaring leert dat wandelaars elkaar onderweg nog wel eens kwijt willen raken, en dan is het fijn om elkaar te kunnen bereiken. We raden je aan om het noodnummer van te voren in je telefoon te zetten: 06 - 438 12 188. 

FINISH
De finish is voor alle afstanden bij de Brandaris op West. Hier ontvang je je herinnerings-pin. Deze sluit om om 01.00 uur.

NA AFLOOP
Na afloop van de Fjoertoer (vanaf ca. 21.30 uur) rijden er bussen vanaf de Veerhaven om iedereen weer thuis te brengen. Deze bussen stoppen de reguliere haltes van de Hoofdweg. Let op: de laatste bussen vertrekken om 01.30 uur. Hierna ben je aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus. 

ARRANGEMENTEN
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer Terschelling biedt een Fjoertoer-arrangement aan: een overnachting inclusief een startbewijs voor de Fjoertoer. In 2023 waren dat Rederij Vooruit, Vakantiepark Haantjes, Campjng LandzichtHotel Bornholm, Hotel De WalvisvaarderVakantiepark Eldorado, Friesland Beweegt, Paal 8 Hotel aan zeeVakantiepark De Riesen, Vakantiepark Tjermelân, Résidence Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland
Let op: je schrijft je hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar je ontvangt via de accommodatie-verstrekker een speciale link waarmee je een (gratis) kaartje kunt bestellen. Ook hierbij kan je zelf kiezen in welke startgroep je wilt starten.
Let op: je ontvangt je tasje met keycord en pet via de accommodatieverstrekker. De stempelkaart krijg je bij het ingaan van het startvak op vertoon van je QR-code. 

OVERNACHTEN
Natuurlijk kun je ook zelf je overnachting regelen. Kijk bijvoorbeeld bij de VVV Terschelling.

MERCHANDISE
De merchandise bestaat uit diverse artikelen, zoals Fjoertoer-vesten, sokken, lampjes en bidons. De artikelen kunnen niet online worden besteld, maar worden op zaterdag 23 maart tussen 11:00 en 16:00 uur verkocht op het Torenplein op West.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de Fjoertoer, vul dan jouw e-mailadres in. Uiteraard wordt jouw e-mailadres uitsluitend gebruikt voor nieuws over de Fjoertoer. Voor meer informatie kun je ook mailen naar  info@fjoertoer.nl.

Natuurlijk kun je de Fjoertoer ook volgen op Facebook en Instagram.

De Fjoertoer Terschelling is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Algemene voorwaarden