Fjoertoer informatie

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling met drie verschillende afstanden: 16, 21 en 26 km. 

De vijftiende Fjoertoer vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023. De inschrijving hiervoor opent medio/eind november 2022. 

VOORAF

Stempelkaart
U ontvangt vooraf een stempelkaart. Dit is uw bewijs van deelname.

Op vertoon van uw stempelkaart kunt u op zaterdagmiddag van 11.00 tot 16.00 uur uw deelnemerstasje afhalen op het Torenplein op West. Ook is de stempelkaart uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish.

START
De start is voor alle afstanden in Midsland.

Starttijden (in 2022): 
26km: vanaf 17.00 uur
21km: vanaf 18.00 uur
16km: vanaf 19.00 uur. 

Startgroepen
Er wordt gestart in startgroepen van ca. 300 personen met tussenpozen van 10 minuten. 

De startgroepen worden ingedeeld op basis van postcode. Alle deelnemers ontvangen ca. één tot twee weken van te voren per post een stempelkaart waarop de persoonlijke starttijden staan. Hierop staan ook de bustijden vermeld van de - gratis - bussen die zowel vanaf West-Terschelling als vanaf Oosterend naar de startlocaties in Midsland rijden. Deze bussen stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes langs de Hoofdweg. 

WANDELEN
Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die de wandelaars de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. Let op: de paden onderweg zijn niet allemaal verhard, en ook wordt er een aanzienlijk deel over het strand gewandeld. Bent u slecht ter been, dan is de Fjoertoer voor u minder geschikt. 

Leeftijd
De minimumleeftijd voor deelname aan de Fjoertoer - ongeacht de afstand - is 16 jaar. Het meenemen van honden (ongeacht of deze aangelijnd zijn) tijdens de wandeltocht is niet toegestaan. Voor kinderen en hun (groot)ouders is er de Lytse Fjoertoer op vrijdagavond 24 maart 2023.

Telefoon
We adviseren deelnemers om onderweg een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen (er staat een noodnummer op de stempelkaart), maar ook omdat de ervaring leert dat wandelaars elkaar onderweg nog wel eens kwijt willen raken, en dan is het fijn om elkaar te kunnen bereiken. 

FINISH
De finish is voor alle afstanden bij de Brandaris op West. Hier ontvangt u uw herinneringspin. 

NA AFLOOP
Na afloop van de Fjoertoer (vanaf ca. 21.30 uur) rijden er bussen vanaf de Veerhaven om iedereen weer thuis te brengen. Let op: de laatste bussen vertrekken om 01.30 uur. Hierna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus. 

ARRANGEMENTEN
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen. In 2022 waren dat Rederij Vooruit, Vakantiepark Haantjes, Hotel Bornholm, Hotel De WalvisvaarderVakantiepark Eldorado, Friesland Beweegt, Vakantiepark De Riesen, Vakantiepark Tjermelân, Résidence Terschelling, Stayokay Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland. Let op: u schrijft u hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar via de accommodatieverstrekker. 

NIEUWSBRIEF
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de Fjoertoer, vul dan uw e-mailadres in. Uiteraard wordt uw e-mailadres uitsluitend gebruikt voor nieuws over de Fjoertoer. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar  info@fjoertoer.nl.

Natuurlijk kunt u de Fjoertoer ook volgen op Facebook.

De Fjoertoer Terschelling is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Algemene voorwaarden