Fjoertoer informatie

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER

De 15e Fjoertoer Terschelling vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023. 

INSCHRIJVING

De inschrijving is geopend! Het deelnamebedrag is €33,50. Er zijn twee afstanden: 17 en 22 kilometer. 

Goed doel
Tijdens de inschrijving kan er een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Staatsbosbeheer en aan de KNRM. Beide organisaties zijn al vanaf het begin betrokken partners van de Fjoertoer Terschelling en leveren een belangrijke bijdrage aan het mogelijk maken ervan. Dit jaar komt de bijdrage aan Staatsbosbeheer ten goede aan het vernieuwen van het informatiecentrum bij de Staatsbosbeheerschuur in Lies en het ontwikkelen van een buitenspeelplek waar alle kinderen terecht kunnen, met en zonder beperking. De KNRM is als 100% vrijwilligersorganisatie volledig afhankelijk van particuliere giften en donaties. 

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?
1. Ga naar www.fjoertoerterschelling.nl  
2. Klik op de inschrijf-knop.
3. Kies welke afstand je wilt lopen: 17 of 22 kilometer. 
4. Selecteer de startgroep waarin je graag wilt lopen (tijdstip waarop je start). 
5. Selecteer het aantal startbewijzen. Je kunt maximaal 4 startbewijzen per bestelling aanschaffen. 
6. Kies of je een donatie wilt doen aan de KNRM en/of Staatsbosbeheer (naar keuze, is niet verplicht). 
7. Eventueel kun je de startbewijzen personaliseren, maar dat kan ook later. 
8. Vul de gegevens van de besteller in. Deze besteller hoeft niet beslist zelf mee te lopen.
9. Betaling: via iDEAL. Een startbewijs kost €33,50.
10. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail met daarin het startbewijs (of de startbewijzen). Het kan een aantal minuten duren voordat deze mail binnenkomt, heb dus even geduld. Mocht je na 24 uur nog steeds geen bevestiging ontvangen hebben, dan kun je een mail sturen naar: inschrijven@fjoertoer.nl
11. Wanneer je dat nog niet hebt gedaan, kun je de startbewijzen vervolgens toewijzen aan degenen met wie je gaat wandelen (via de knop in de bevestigingsmail). Dit kun je nog doen tot en met de dag van het evenement (uiterlijk tot 16.00 uur op zaterdag 25 maart). 
Ook handig: mocht iemand onverhoopt toch niet mee kunnen wandelen (bijvoorbeeld door een blessure), dan kun je het inschrijfbewijs aan iemand anders geven of doorverkopen en het op diens naam zetten. 
Ook kun je de startgroep nog wijzigen. Dat wil zeggen: zolang er nog beschikbaarheid is. 

Korting voor leden van de Waddenvereniging
Ben je lid van de Waddenvereniging? Dan heb je geluk, want er zijn 200 deelnametickets met 20% korting beschikbaar voor de leden van de Waddenvereniging!  Hierover worden alle leden via de Waddenvereniging geïnformeerd. 

Tasje, pet en stempelkaart
Jouw deelnemerstasje met keycord en Fjoertoer-pet (met lampje!) kun je op zaterdagmiddag op vertoon van het startbewijs in de mail (geprint of via jouw telefoon of tablet) afhalen op het Torenplein op West. De stempelkaart ontvang je vlak voor de start in Midsland. Degenen met een arrangement ontvangen hun tasje, keycord en petje van de accommodatieverstrekker. Zij ontvangen de stempelkaart ook bij de ingang van het startvak op vertoon van de QR-code in het inschrijfbewijs.  

Helpdesk
Mocht je, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden bij het bestellen van het startbewijs: neem dan contact met ons op via: inschrijven@fjoertoer.nl. Heb je een andere vraag of opmerking, laat het dan weten via: info@fjoertoer.nl.

START

De start is voor alle afstanden in Midsland.

Starttijden en startgroepen
Vanaf 17.30 uur wordt er in verschillende startgroepen gestart. Er wordt gestart in startgroepen van ca. 300 personen met tussenpozen van 10 minuten. 

De 22 kilometer start vanaf 17.30 uur. Er zijn vier startgroepen: 17.30 uur, 17.40 uur, 17.50 uur en 18.00 uur.
De 17 kilometer start vanaf 19.00 uur. Er zijn tien startgroepen: 19.00 uur, 19.10 uur, 19.20 uur, 19.30 uur, 19.40 uur, 19.50 uur, 20.00 uur, 20.10 uur, 20.20 uur, en 20.30 uur.  

Tijdens de inschrijving kun je aangeven in welke startgroep je wilt starten. Op zaterdagmiddag ontvang je op vertoon van uw inschrijfbewijs een stempelkaart en een deelnemerstas met daarin o.a. een pet met lichtje en een keycoard waaraan je je stempelkaart kunt bevestigen. Vooraf rijden er  - gratis - bussen zowel vanaf West-Terschelling als vanaf Oosterend naar de startlocaties in Midsland. Deze bussen stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes langs de Hoofdweg. 

WANDELEN
Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die je de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. Verder zijn er overal reflecterende pijlen bevestigd die je de goede richting wijzen. Om deze pijlen het licht te laten reflecteren, is het lichtgevende petje dus onmisbaar! Let op: de paden onderweg zijn niet allemaal verhard, en ook wordt er een aanzienlijk deel over het strand gewandeld. Ben je slecht ter been, dan is de Fjoertoer voor jou minder geschikt. 

Routes
Er zijn twee routes: van 17 kilometer en van 22 kilometer

Leeftijd
De minimumleeftijd voor deelname aan de Fjoertoer - ongeacht de afstand - is 16 jaar. Het meenemen van honden (ongeacht of deze aangelijnd zijn) tijdens de wandeltocht is niet toegestaan. Voor kinderen en hun (groot)ouders is er de Lytse Fjoertoer op vrijdagavond 24 maart 2023.

Telefoon
We adviseren deelnemers om onderweg een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen (er staat een noodnummer op de stempelkaart), maar ook omdat de ervaring leert dat wandelaars elkaar onderweg nog wel eens kwijt willen raken, en dan is het fijn om elkaar te kunnen bereiken. We raden je aan om het noodnummer in je telefoon te zetten. 

FINISH
De finish is voor alle afstanden bij de Brandaris op West. Hier ontvang je je herinnerings-pin. Let op: de finish sluit om 01.00 uur.

NA AFLOOP
Na afloop van de Fjoertoer (vanaf ca. 21.30 uur) rijden er bussen vanaf de Veerhaven om iedereen weer thuis te brengen. Deze bussen stoppen de reguliere haltes van de Hoofdweg. Let op: de laatste bussen vertrekken om 01.30 uur. Hierna ben je aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus. 

ARRANGEMENTEN
Een aantal sponsoren van de Fjoertoer Terschelling biedt een Fjoertoer-arrangement aan: een overnachting inclusief een startbewijs voor de Fjoertoer. In 2023 zijn dat Rederij Vooruit, Vakantiepark Haantjes, Campjng LandzichtHotel Bornholm, Hotel De WalvisvaarderVakantiepark Eldorado, Friesland Beweegt, Paal 8 Hotel aan zeeVakantiepark De Riesen, Vakantiepark Tjermelân, Résidence Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland
Let op: je schrijft je hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar je ontvangt via de accommodatie-verstrekker een speciale link waarmee je een (gratis) kaartje kunt bestellen. Ook hierbij kan je zelf kiezen in welke startgroep je wilt starten.
Let op: je ontvangt je tasje met keycord en pet via de accommodatieverstrekker. De stempelkaart krijg je bij het ingaan van het startvak op vertoon van je QR-code. 

OVERNACHTEN
Natuurlijk kun je ook zelf je overnachting regelen. Kijk bijvoorbeeld bij de VVV Terschelling.

MERCHANDISE
De merchandise bestaat uit diverse artikelen, zoals Fjoertoer-vesten, sokken, lampjes en bidons. De artikelen kunnen niet online worden besteld, maar worden op zaterdag 25 maart tussen 11:00 en 16:00 uur verkocht op het Torenplein op West.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de Fjoertoer, vul dan jouw e-mailadres in. Uiteraard wordt jouw e-mailadres uitsluitend gebruikt voor nieuws over de Fjoertoer. Voor meer informatie kun je ook mailen naar  info@fjoertoer.nl.

Natuurlijk kun je de Fjoertoer ook volgen op Facebook en Instagram.

De Fjoertoer Terschelling is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Algemene voorwaarden