Fjoertoer informatie

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling met drie verschillende afstanden: 16, 21 en 26 km. 

De veertiende Fjoertoer vindt plaats op zaterdag 26 maart 2022. De start is voor alle afstanden in Midsland; de finish bij de Brandaris op West. De starttijden van de verschillende afstanden zijn nog niet bekend.

De inschrijving opent op maandag 29 november om 20.00 uur. Er verschijnt dan een inschrijflink op de website, ook kunt u vanaf dat moment inschrijven via inschrijven.nl.

Meedoen aan de Fjoertoer kost €27,95. Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om meerdere mensen na elkaar in te schrijven. Let op: als u met elkaar in dezelfde startgroep wil starten, schrijf u dan in op hetzelfde adres. De startgroepen worden namelijk ingedeeld op basis van postcode.

Alle deelnemers ontvangen ruim van te voren per post een stempelkaart waarop de persoonlijke starttijden staan. Hierop staan ook de bustijden vermeld van de - gratis - bussen die zowel vanaf West-Terschelling als vanaf Oosterend naar de startlocaties in Midsland rijden. Deze bussen stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes langs de Hoofdweg. 

Deze stempelkaart is uw bewijs van deelname en tevens uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish.

Op vertoon van uw stempelkaart kunt u op zaterdagmiddag van 11.00 tot 16.00 uur uw deelnemerstasje afhalen in de Westerkerk op West-Terschelling (aan het begin van de Torenstraat).

Er wordt bij alle afstanden gestart in groepen met een tussentijd van ca. 10 minuten. Dit om tijdens het wandelen een goede doorstroming te garanderen.

Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die de wandelaars de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. Let op: de paden onderweg zijn niet allemaal verhard, en ook wordt er een aanzienlijk deel over het strand gewandeld. Bent u slecht ter been, dan is de Fjoertoer voor u minder geschikt. 

De minimumleeftijd voor deelname aan de Fjoertoer - ongeacht de afstand - is 16 jaar. Het meenemen van honden (ongeacht of deze aangelijnd zijn) tijdens de wandeltocht is niet toegestaan. Voor kinderen en hun (groot)ouders is er de Lytse Fjoertoer op vrijdagavond.

We adviseren deelnemers om onderweg een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen (er staat een noodnummer op de stempelkaart), maar ook omdat de ervaring leert dat wandelaars elkaar onderweg nog wel eens kwijt willen raken, en dan is het fijn om elkaar te kunnen bereiken. 

Na afloop van de Fjoertoer (vanaf ca. 22.00 uur) rijden er bussen vanaf de Veerhaven om iedereen weer thuis te brengen. Let op: de laatste bussen vertrekken om 02.30 uur. Hierna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus. 

N.B. Een aantal sponsoren van de Fjoertoer hebben de mogelijkheid om met een beperkt aantal kaarten een Fjoertoer-arrangement samen te stellen. In 2022 zijn dat Rederij Vooruit, Vakantiepark Haantjes, Hotel Bornholm, Hotel De WalvisvaarderVakantiepark Eldorado, Friesland Beweegt, Vakantiepark De Riesen, Vakantiepark Tjermelân, Résidence Terschelling, Stayokay Terschelling, Zonnewind Zeilreizen en Camping Duinland. Let op: u schrijft u hierbij niet in via de reguliere inschrijving, maar via de accommodatieverstrekker. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de Fjoertoer, vul dan uw e-mailadres in. Uiteraard wordt uw e-mailadres uitsluitend gebruikt voor nieuws over de Fjoertoer. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar  info@fjoertoer.nl.

Natuurlijk kunt u de Fjoertoer ook volgen op Facebook.

De Fjoertoer Terschelling is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Algemene voorwaarden