Het was geweldig!

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
17 april 2018

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Wat was het een fantastisch wandelfeest vorige week zaterdag! Het weer was goed, de stemming uitstekend en al was het strand hier en daar best zwaar: vrijwel alle wandelaars zijn gefinisht en hebben daarmee een geweldige prestatie neergezet. Geweldig gedaan allemaal!

Sprookjesachtig

Er was - met name vanaf Formerum aan Zee tot aan de finish – weer heel wat te zien en te beleven onderweg. Zo waren er de magisch verlichte paarden, de prachtig uitgelichte museumboeien, de vliegers (al bleven die een deel van de avond door gebrek aan wind noodgedwongen aan de grond), diverse kampvuren, de veertien meter hoge Brandaris op het duin, de spectaculaire en angstaanjagende vuurspuwende draak, de zeilwagens, een prachtig verlicht waterorgel, verlichte paraplu’s, een heelal van ballonnen, er was muziek en dans en natuurlijk het traditiegetrouw sprookjesachtig versierde meertje Doodemanskisten. Te veel om allemaal te noemen, maar gelukkig zijn er prachtige foto’s te zien op de diverse sociale media en heeft TerschellingTV een uitgebreide reportage gemaakt in het journaal van deze week.
 

Uitdaging

De insteek van de Fjoertoer is dat de wandelaars op de langste twee afstanden starten bij daglicht, zodat er de eerste kilometers genoten kan worden van de natuur en het onderweg al wandelend steeds donkerder wordt. Het blijft voor ons als organisatie iedere keer weer een hele uitdaging om de starttijden zo in te richten dat de snelle wandelaars niet te vroeg bij de finish zijn, terwijl tegelijk de laatste lopers voldoende tijd hebben om onderweg te genieten van alles wat er te zien en te beleven is. We hoorden van een aantal deelnemers dat ze graag wat meer tijd hadden gehad onderweg, dat nemen we uiteraard mee in de evaluatie. Ook is er dit jaar bij de start strenger gecontroleerd dan anders of iedereen wel in de goede groep startte. Dat zullen we de komende jaren zeker blijven doen om zowel de veiligheid van het evenement als de beleving van de deelnemers te kunnen waarborgen.
Natuurlijk gaan we deze elfde editie ook op andere punten uitgebreid evalueren en zullen we er alles aan doen om van de volgende Fjoertoer - op zaterdag 6 april 2019 - weer een onvergetelijk wandelevenement te maken.

Egmond en Renesse

Wilt u vaker genieten van een bijzondere wandeling bij avond en nacht, dan kunt u dit jaar nog meedoen aan de twee Fjoertoer-tochten die op de wal worden gehouden. Op zaterdag 29 september wordt de vijfde Fjoertoer Renesse (met afstanden van 8 en 17 kilometer) georganiseerd, en op zaterdag 24 november vindt de zesde editie plaats van de Fjoertoer Egmond (14,19 en 26 kilometer). Voor Renesse is de inschrijving inmiddels geopend; voor Egmond start de inschrijving op maandag 2 juli om 9.00 uur ’s ochtends. Voor meer informatie kunt u kijken op www.fjoertoer-renesse.nl en www.fjoertoeregmond.nl.
En dan nog een nieuwtje: er zijn vergevorderde plannen voor een vierde Fjoertoer in Katwijk, die naar alle waarschijnlijkheid in februari 2019 zal worden gehouden. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Dank

En ten slotte: we willen iedereen die er – op wat voor manier ook – aan heeft bijgedragen om van de elfde Fjoertoer een groot succes te maken, enorm bedanken. Want dankzij de inzet, tijd en het enthousiasme van alle deelnemers, vrijwilligers, kunstenaars en sponsoren was het ook dit jaar een onvergetelijke en bijzondere Fjoertoer, vol sfeer, sportiviteit, beleving, muziek en gezelligheid. Nogmaals onze hartelijke dank, want zonder jullie is er geen Fjoertoer Terschelling!

Met een warme groet,

Organisatie Fjoertoer Terschelling