Komende zaterdag is het zo ver

INSCHRIJVEN FJOERTOER
2 april 2018

Beste vrienden van de Fjoertoer,

Komende zaterdag is het zo ver: de elfde Fjoertoer Terschelling! Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij. Hierbij nog enkele praktische mededelingen, voordat u komend weekend van start gaat.

Stempelkaart

Als het goed is, hebben alle deelnemers inmiddels hun stempelkaart voor de Fjoertoer 2018 ontvangen. U kunt op vertoon van de stempelkaart uw deelnemerstasje afhalen op zaterdag 7 april in de Tonnenloods aan de Willem Barentszkade op West. De Tonnenloods is hiervoor van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Heeft u zich ingeschreven en (nog) geen stempelkaart ontvangen? Neem dan contact op met inschrijven@fjoertoer.nl.

Startgroepen

Mocht u - om wat voor reden dan ook - uw startgroep willen wijzigen, dan kunt u middels de Facebookpagina ‘Fjoertoer Vraag/Aanbod’ kijken of er personen zijn met wie u kunt ruilen van groep. Ook is er op zaterdagmiddag 7 april in de Tonnenloods een plek ingericht waar u Fjoertoer-inschrijvingen kunt aanbieden, ruilen of verkopen. Ten slotte kunt u op zaterdagmiddag bij de servicebalie informeren of er mogelijkheden zijn om te ruilen. En voor alle duidelijkheid: het is voor ons niet mogelijk om kaarten terug te nemen.

Busvervoer

Arriva Terschelling is ook dit jaar een van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er (gratis) bussen over de Hoofdweg om u naar de start in Midsland te brengen. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. U vindt op uw stempelkaart uw persoonlijke starttijd en het tijdstip van vertrek van de daarbij behorende bussen naar de start in de Oosterburen in Midsland.

Stempelkaart

De stempelkaart is uw bewijs van deelname. Ook is het uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish. Zorg dus dat u de stempelkaart bij u heeft onderweg! Om zwartlopen tegen te gaan zal er ook dit jaar worden gecontroleerd of alle wandelaars in bezit zijn van een stempelkaart. Dit geldt met name bij de start en bij het busvervoer. Let op: er wordt ook bij de start gestempeld!

Extra activiteiten

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd zijn er in het weekend diverse extra activiteiten rond de Fjoertoer. Zo zijn er diverse voorstellingen, excursies en kunt u op zondagmiddag ‘nagloeien’ bij Hessel en Tess in de Groene Weide. Ook kunt u op zaterdag en zondag bij Midsland aan Zee de ‘museumboeien’ bewonderen, die in opdracht van Rijkswaterstaat zijn gemaakt door twee jonge ontwerpers van Studio Buiten Werking uit Eindhoven met als titel ‘Tussen land en eiland’.
Voor de diverse voorstellingen en workshops dient u zich van te voren aan te melden, de overige activiteiten zijn vrij toegankelijk. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten - en om u aan te melden - op fjoertoerterschelling.nl/extra-activiteiten

Warme kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in uw eigen tempo. En ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. ’s Avonds en ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg.

Verlichting

Bent u nordic-walker, denkt u er dan aan dat u uw wandelpoles zelf van verlichting moet voorzien? En voor de overige wandelaars: mocht u de pet met lampje (die u in de deelnemerstas vindt) niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (in de vorm van een paard en wagen) van strandtent tot strandtent. Na het strand rijdt er een gewone bezemwagen achter de laatste lopers aan.

EHBO

Op de plattegrond op de stempelkaart ziet u waar onderweg EHBO-posten zijn ingericht. Heeft u acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vindt u op de stempelkaart een noodnummer. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat u - in geval van nood - kunt aangeven waar u zich bevindt. Ook bij de finish bevindt zich een EHBO-post, deze vindt u in dorpshuis Ons Huis aan de Torenstraat.

Route

De route wordt onderweg op verschillende manieren aangegeven: op het wegdek door middel van tekens in gele verf en in de natuur door een witte stok met rode top. ’s Avonds bij duisternis volgt u de groene, oranje en rode boeienlichten. Uiteraard wijzen ook de diverse vuur-, licht- en geluidseffecten u de juiste weg. En ook goed te weten: op het strand volgt u de lampions onder de duinenrij langs de strandpaviljoens.

Telefoon

Wij adviseren alle deelnemers een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen om in geval van nood de EHBO te kunnen bellen, maar ook om uw medewandelaars terug te kunnen vinden wanneer u ze uit het oog bent verloren (en dat gebeurt in het donker sneller dan u denkt).

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris is altijd een sfeervol en gezellig gebeuren. Blijf na afloop gerust nog even nazitten bij de finish en/of bij de horeca op West. Na afloop rijden er vanaf ca. 22.00 uur bussen vanaf het Havenplein om iedereen weer terug te brengen. De bus stopt uitsluitend bij de reguliere haltes langs de Hoofdweg. Let op: de laatste Fjoertoer-bus vertrekt om 02.00 uur. Daarna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus.

Datum Fjoertoer 2019

Het is nog heel ver weg, maar altijd goed om te weten: volgend jaar vindt de Fjoertoer Terschelling plaats op zaterdag 6 april 2019.

Ten slotte

Kijk regelmatig voor het laatste nieuws op www.fjoertoerterschelling.nl. Natuurlijk kunt u de @fjoertoer ook op Twitter volgen, evenals op Facebook. Dan weet u zeker dat u niets mist, bovendien is het ook leuk voor onderweg!

Graag tot ziens komend weekend op Terschelling!

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer

 

Op alle activiteiten van de Stichting Evenementen Terschelling zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.