Nieuwsbrief 2016 - 01

INSCHRIJVEN FJOERTOER EN LYTSE FJOERTOER
1 maart 2016

De winter is voorbij, ook op Terschelling, en het nieuwe seizoen staat voor de deur. Nog maar een maandje en het is zover: de negende Fjoertoer Terschelling op zaterdag 2 april a.s. Hopelijk kijkt u er net zo naar uit als wij!

Culturele activiteiten

Voor ons als organisatie betekent het dat we momenteel druk bezig zijn met alle voorbereidingen, zoals de laatste puntjes op de i zetten op het gebied van de route en natuurlijk rond de culturele activiteiten. We gaan nog niet verklappen wat er ’s avonds in het donker allemaal te zien zal zijn, maar wat wel al zeker is, is dat het weer een fantastisch schouwspel gaat worden. Het thema ‘1666’ blijkt voor veel eilander kunstenaars een rijke inspiratiebron voor allerlei spectaculaire, ontroerende en bijzondere visuele en muzikale hoogtepunten onderweg.

Extra activiteiten

De meeste deelnemers aan de Fjoertoer maken er een gezellig lang weekend van. Dan is het best prettig als er tijdens het weekend meer te doen is dan alleen de Fjoertoer op zaterdagavond. Daarom zijn we vorig jaar gestart met een zogenaamd Fjoertoer-'randprogramma'. Aangezien dat zeer positief werd ontvangen, hebben we dit jaar de extra activiteiten uitgebreid. Zo zijn er rondleidingen door West met als thema 1666, kun je je eigen sleutelhanger laten maken, treedt cabaretier Vincent Bijlo op evenals gitarist en zanger Arthur Ebeling, en is er natuurlijk ook weer een Petje-op-petje-af pubquiz. Maar dat is nog niet alles. U kunt ook meedoen aan een heuse Vuurloopsessie, uw eigen – gezonde - energiereep maken en na afloop van de Fjoertoer helemaal losgaan tijdens de Disco Inferno in de Braskoer. Voor sommige activiteiten dient u zich aan te melden, andere zijn gewoon vrij toegankelijk (al geldt vaak wel: vol=vol). Maar voor alle activiteiten geldt: ze zijn helemaal gratis. Kijk voor meer informatie over tijdstippen, locaties en wijze van aanmelden op fjoertoerterschelling.nl/extra-activiteiten

Vuurtorenloop

Wilt u ook eens actief zijn op een ander eiland? Dan kunt u in het weekend van 23 en 24 april terecht op Vlieland, wanneer voor de vierde keer de Vuurtorenloop wordt georganiseerd, een gecombineerd wandel- en hardloopevenement. Het is een weekend vol afwisseling: op zaterdagavond is er een avondwandeltocht (9km) en op zondag een jeugdloop, een hardloopwedstrijd (9 en 18km) en een langere wandeltocht (15km). De beide wandeltochten zijn echte belevingstochten, vol variatie en verrassing, langs tal van ludieke locaties. De hardloopwedstrijd voert o.a. over het strand, door de jachthaven en door de duinen. Alle tochten hebben één overeenkomst: ze gaan allemaal over het 40 meter hoge Vuurboetsduin langs de vuurtoren. Mooi zwaar dus! Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op vuurtorenloop.nl.

Overige informatie
Voor alle verdere informatie en laatste nieuwtjes over de negende Fjoertoer: kijk op fjoertoerterschelling.nl of volg de @fjoertoer op Twitter en Facebook.com/fjoertoerterschelling. Dan weet u zeker dat u niets mist!

Met warme groet,

Organisatie Fjoertoer Terschelling