Nieuwsbrief Fjoertoer september 2013

3 september 2013

Dat de Fjoertoer Terschelling een succesvol evenement is, is niet onopgemerkt gebleven. Zo bereikte ons medio vorig jaar van twee kanten het verzoek om een dergelijk evenement te mogen organiseren in Egmond aan Zee en in Renesse. Na intensief overleg hebben we als Fjoertoer Terschelling onze toestemming gegeven voor gebruik van de naam en het concept van de Fjoertoer. En zo vindt op 30 november 2013 de eerste editie plaats van de Fjoertoer Egmond. De eerste editie in Renesse zal naar alle waarschijnlijkheid in september 2014 worden gehouden.

Afgelopen maandag opende de inschrijving voor de Fjoertoer Egmond. Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door Le Champion, een grote wandel-, fiets- en hardloopvereniging uit Noord-Holland die o.a. verantwoordelijk is voor de organisatie van de bekende Dam-tot-Damloop en de marathon van Amsterdam. De mensen van Le Champion waren zo enthousiast over de Fjoertoer Terschelling dat ze graag iets dergelijks wilden organiseren in Noord-Holland. 

Dat de Fjoertoer Terschelling een belangrijke inspiratiebron en hét grote voorbeeld is geweest voor de Fjoertoer Egmond, blijkt uit alle uitingen van de organisatie. Toch wordt de Egmondse tocht een geheel ander en eigen evenement. Zo kent de Fjoertoer Egmond een andere opzet en is zijn de omstandigheden eind november natuurlijk heel anders dan half april, waardoor een compleet andere sfeer ontstaat.

Voor Terschelling betekent de overname van het concept een prima eilandpromotie, juist ook in die gedeelten van het land waar Terschelling minder bekend is als vakantiebestemming, zoals Zuid-Holland, Zeeland en België. Als Fjoertoer-organisatie zien we dan ook vooral de voordelen en hopen we van harte dat de Fjoertoer Egmond en volgend jaar de Fjoertoer Renesse net zo’n succes worden als de Fjoertoer Terschelling.

Kijk voor meer informatie over de Egmondse editie op www.fjoertoeregmond.nl.

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer