Routewijziging 17 en 22km

Als organisatie hebben we altijd te maken met de weersomstandigheden, en soms heeft dat gevolgen voor de route. Zo wordt voor komende zaterdagavond windkracht 6 tot 7 voorspeld, bovendien is het ’s avonds hoog water. Dat betekent dat we de route over het strand iets aanpassen.

Voor de 22 km geldt dat de route bij Formerum aan Zee het strand opgaat en bij Midsland aan Zee er weer af. Daarna loopt de route via het fietspad door de duinen naar West aan Zee.
Voor de 22 en 17km geldt dat de route bij West aan Zee het strand opgaat en even verder, bij Reddingbootovergang, er weer af.

Samengevat: het gedeelte strand tussen Midsland aan Zee en West aan Zee (ca. 3km) komt te vervallen en wordt vervangen door een route over het fietspad. Het heeft dan ook nauwelijks consequenties voor de afstand. En natuurlijk wordt alles wat op het strand te zien was, verplaatst naar een andere locatie. Je mist dus niks!

Als je wilt weten hoe de routes nu lopen, kijk dan op de Fjoertoer-site bij
https://fjoertoerterschelling.nl/parcours/

En verder is goed te weten dat de route van de Lytse Fjoertoer van vrijdagavond ongewijzigd is. Die route loopt vooral door het bos, waar het beschut is.